Bedreigde schatten van Australië image
PatrickF

Bedreigde schatten van Australië

500 plaatsen die je moet zien voordat ze verdwijnen vertelt jou, als gepassioneerde reiziger, waar je heen moet om zeldzame culturele, historische en natuurlijke bezienswaardigheden te kunnen zien voordat ze helemaal zijn veranderd of zelfs verdwenen.

De volgende bijzondere bedreigde plaatsen voor Australië op een rijtje:

- Coober Pedy
Deze stad ligt in de Outback van South-Australië, ver van de bewoonde wereld. De dichtstbijzijnde nederzetting ligt honderden kilometers ver weg. Vanwege de extreme weersomstandigheden wonen de meeste inwoners ondergronds en werken in mijnschachten.

- Fraser island
Frasereiland ligt in Queensland en is het grootste zandeiland ter wereld. Je vindt hier mangrovebossen, tropische regenwouden en duinlandschappen.

- Great Barrier Reef
Dit koraalrif is met 2000 kilometer het langste van de wereld. Het ligt in de Koraalzee, in Queensland, aan de noordoostkust van Australië. Het is een belangrijk natuurgebied en staat sinds 1981 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Je kunt hier vanuit Cairns en Townsville prachtig gaan duiken.

- Tasmania
Dit schilderachtige eiland ter grootte van Nederland is de zuidelijkste deelstaat van Australië en gezegend met een overweldigende hoeveelheid natuur, van regenwoud tot uitgestrekt moerasgebied. Maar liefst 40 procent van het totale landoppervlak bestaat uit nationale parken die op de Werelderfgoedlijst staan.
Bekijk hier alle foto's van Tasmania (vul bij de regio Tasmania in)

- Kakadu National Park
Op 250 kilometer van Darwin ligt dit gigantische park van 20.000 km2. Het is hiermee het op één na grootste nationale park ter wereld en het staat voor zowel natuur als cultuur op de Werelderfgoedlijst. Je vindt hier 900 plantensoorten, 300 verschillende soorten vogels en 60 inheemse zoogdieren, waaronder de gevreesde zoutwaterkrokodil. In dit park liggen prachtige watervallen midden in het regenwoud en je kunt hier de Aboriginals bezoeken.

Bekijk hier de special over Australia