Arnhemland

'169535' door Traveltammy '169535' door Traveltammy

AustraliëArnhemland

AustraliëArnhemland

Arnhem Land

Traveltammy

Uitkijk vanuit Ubir over Arnhem Land.

'189716' door ejfovermaat '189716' door ejfovermaat

AustraliëArnhemland

AustraliëArnhemland

Kakadu NP

ejfovermaat

SCAN, foto 1999>>> Kakadu NP is een groot gevarieerd gebied met fantastische landschappen en bevat de best bewaard gebleven Rockart van Australie. De naam Kakadu komt van Gagadju, een van de lokale Aboriginal talen.Het grootste deel van Kakadu is Aboriginal land en wordt door de regering gehuurd om geexploiteerd te worden tot nationaal park. Deze foto is gemaakt in de buurt van Ubirr.

'170907' door flower2102 '170907' door flower2102

AustraliëArnhemland

AustraliëArnhemland

Tropisch Kakadu

flower2102

Een meertje in Kakadu

'263256' door DRoovers '263256' door DRoovers

AustraliëArnhemland

AustraliëArnhemland

Aboriginal artsite

DRoovers

Aboriginal Art is naast Australische cultuur ook een manier van opvoeding. Op deze manier worden de aboriginal kinderen voorbereidt voor het veelzijdige Australië. Alle figuren hebben een eigen verhaal. Naast verhalen vertellen worden ook traditionele liederen gezongen met eeuwenoude geschiedenis als basis. Waar men water kan vinden, welke dieren eetbaar zijn en hoe de enorme gebergten zijn ontstaan. Aboriginals geloven in mytische figuren die allen een betekenis hebben.. Zo wordt generatie op generatie de overlevingswijze in Australië door verteld.

'545077' door marcvankessel '545077' door marcvankessel

AustraliëArnhemland

AustraliëArnhemland

Zwarte zanger

marcvankessel

De didgeridoo is een blaasinstrument dat vooral bekend is vanwege de Aboriginals in Australie. Het instrument vindt hier dan ook zijn oorsprong. Alhoewel er beweringen zijn dat het instrument 40.000 jaar moet zijn, is hiervoor nog geen bewijs gevonden. Het oudste gevonden bewijs is 2000 jaar oud in de vorm van een rotstekening. Het blaasinstrument heeft in de native taal verschillende benamingen, zoals dhambilpil of lambilpil. De naam didgeridoo is (waarschijnlijk) afkomstig van de eerste (Ierse) kolonisten en afgeleid van de woorden; Duidire (zanger) + duth (zwart) (Gescande foto)