Adelaide

'128426' door Nansje '128426' door Nansje

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

Mama en baby dolfijn

Nansje

In Glenelg, Adelaide zijn we een ochtend heerlijk wezen zwemmen met dolfijnen en hebben we er heel veel ook gespot in het wild. Je kon ze niet aanraken.. Hier een foto van een moeder met een baby...

'509234' door nathaliebeersma '509234' door nathaliebeersma

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

Lieve Flipper van...b

nathaliebeersma

Deze wilde dolfijnen zijn gefotografeerd tijdens een boottocht over de zee bij Glenelg, de kustplaats van Adelaide, in Australië, op zaterdag 23 februari 2013 rond 10.00 uur. `Enthousiast geniet jij van jouw eindeloze natte, blauwe wereld. Jij duikt met je perfect geronde, als rubber aanvoelende lichaam naar de zeebodem om enkele ogenblikken later als een vuurpijl boven het wateroppervlak uit te schieten. Dan komt ook jouw zachte witte buik tevoorschijn. Met een luide zucht spuit jij een prachtige fontein uit jouw blaasgat. Met nieuwe adem begin je aan de volgende boog in het water. Jouw rugvin vertelt me waar je bent. Zoals altijd ben jij samen met een paar soortgenoten, jouw familie. Met jouw betoverende hoge klik- en piepgeluid fluit jij mij gedag. Je laat jouw brede glimlach zien. Bij jou, maar zeker ook bij mij, zal deze smile van oor tot oor nooit verdwijnen. Zo lief, zo teder, zo vriendelijk. Je zit voor altijd in mijn hart, lieve Flipper.’

'50898' door Lione Kolsteren '50898' door Lione Kolsteren

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

Zwemmen met dolfijnen

Lione Kolsteren

Geweldige ervaring om te zwemmen met dolfijnen. Vanuit Glenelg, bij Adelaide, is dit te doen. De dolfijn schoot razendsnel in het water voorbij, maar ik klikte gelukkig op het juiste moment.

'140085' door Nansje '140085' door Nansje

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

Glenelg

Nansje

Deze foto heb ik gemaakt in het leuke plaatsje Glenelg.. zo leuk vonden wij het hier!! =)

'414519' door russo '414519' door russo

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

Landschap Zuid...Aust

russo

Heb deze foto gemaakt op de laatste dag van de World Solar Challenge 2013, vlak voor aankomst in Adelaide. Een landschap wat ook zo in Europa zou kunnen zijn.

'50632' door Lione Kolsteren '50632' door Lione Kolsteren

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

Papegaai in boom

Lione Kolsteren

Papegaaien in bomen zijn in Australie (bijna) overal een doodnormaal verschijnsel!

'103722' door kellybaetsen '103722' door kellybaetsen

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

Lorikeets

kellybaetsen

Deze lorikeets vonden het duidelijk moeilijk om te delen.Een ongelooflijk kabaal dat deze vogels maakten toen ze werden gevoerd.

'187119' door kellybaetsen '187119' door kellybaetsen

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

Skippy

kellybaetsen

Hi, my name is Skip. Zoals jullie zien ben ik fotomodel van beroep. Dit oefen ik uit in mijn eeuwige verblijf in Cleland Wildlifepark te Adelaide. Maar ik vind het allemaal wel prima hoor. Ik kom niets te kort hier. Ik heb een heeeel groot grasland tot mijn beschikking voor mezelf en mijn familie en vrienden. Wij hebben hier voldoende ruimte om rond te springen. Daarbij krijg ik zo nu en dan wat lekkers toegeschoven van al die toeristen die hier met fotocamera's rondlopen. Nou, voor wat lekkers ga ik wel model staan hoor. No worries mate!

'443634' door RenskeSpijkers '443634' door RenskeSpijkers

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

Outback

RenskeSpijkers

Vanuit Adelaide reden we richting Wilpena Pound NP. We namen een korte omweg om ook even een kijkje te gaan nemen op de plek waar de tv serie MCleods Daughters is opgenomen. Onderweg kwamen we langs grote stukken land met om de kilometer deze herkenbare windmolens.

'59672' door Lione Kolsteren '59672' door Lione Kolsteren

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

Koala met blaadje....

Lione Kolsteren

Koala met eucalyptusblaadje. Dat is zo ongeveer het enige dat hem bezighoudt, naast slapen!!!!!

'136965' door Nansje '136965' door Nansje

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

Zonsondergang in...Gl

Nansje

Heerlijk langs t strand gelopen in Glenelg.. Leuk en niet al te druk plaatsje!

'255836' door ilse87 '255836' door ilse87

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

Pelikaan bij fontein

ilse87

Adelaide ligt in het zuiden van Australië aan de Gulf St. Vincent en wordt doorsneden door de Torrens rivier. Veel mensen vinden Adelaide een saaie stad, maar ik vind het zeker een bezoekje waard.

'491341' door Debsie '491341' door Debsie

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

Waar zijn we?!

Debsie

Ergens onderweg heb ik deze foto genomen. Het was een prachtige tocht door de Adelaide Hills waar je je na elke bocht zo een beetje in een ander land waant. Eigenlijk is dit een beetje een toevalstreffer. Bij thuiskomst wist ik niet eens dat ik deze foto heb gemaakt en ook niet precies wanneer. Waarschijnlijk heb ik mij omgedraaid en gedacht: 'dat is een leuk plaatje...'. Maar wat precies de exacte locatie is zal voor altijd een raadsel blijven :-)

'209506' door jschort '209506' door jschort

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

Kleuren

jschort

Ongetwijfeld een soort papagaai, wie de soort herkent mag het zeggen. Genomen in de woestijn in the middle of nowhere. Wie heeft bedacht dat je bij elke foto 25 woorden moet bedenken trouwens?

'65295' door Lione Kolsteren '65295' door Lione Kolsteren

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

Pelikanen

Lione Kolsteren

Deze pelikanen kwamen we tegen in een park in de stad Adelaide. Ze leken zich niet in het minst iets van ons aan te trekken.

'380513' door akerkvliet '380513' door akerkvliet

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

Just the two of us

akerkvliet

Lief he zo met z'n tweetjes op het strand de Australische Zeeleeuw op Kangaroo Island. De Australische zeeleeuwof Neophoca cinerea. Grootte : mannetje lichaamslengte 3,5 tot 4,2 meter, gewicht tot vierhonderd kg. Wijfje kleiner en tengerder tot 1,8 meter lang met een gewicht van 63 tot 100 kg. Uiterlijk : mannetje groot en stevig gebouwd; helemaal zilvergrijs tot zandkleurig bruin, met grauwgele manen. Wijfje op de rug donkergrijs of bruin, aan de onderzijde lichter en slanker gebouwd. Verspreidingsgebied : beperkt tot de westkust van Australië (de Houtmanrotsen en nabij gelegen eilanden) en het zuiden van Australië van Eclipse-eiland (bij Albany) en de Recherche-archipel tot Kangoeroe-eiland.

'187368' door mamacaro '187368' door mamacaro

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

Zonsondergang

mamacaro

De zon zakt heel mooi in de zee en gaf de lucht zo een hele mooie warme gloed. Deze foto is genomen op het strand vlakbij Adelaide.

'210886' door woja '210886' door woja

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

Aloe vera

woja

Aloë vera (Aloe vera) is een succulent uit de affodilfamilie (Asphodelaceae). De plant heeft een korte, houtige stam van 30-50 cm hoog, die aan de basis uitlopers vormt of zich vertakt. De bladeren staan vaak opeengedrongen. Ze zijn blauwgroen, zeer succulent, 40-50 cm lang en aan de basis 7-8 cm breed, waarna ze zich versmallen tot een punt. Aan de onderkant zijn de bladeren afgerond en ze hebben aan de randen uit elkaar staande, driehoekige, bleekgroene, hoornachtige tanden. Deze foto is gemaakt in adelaide.

'214374' door sitahouwer '214374' door sitahouwer

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

Zonsondergang Adelaid

sitahouwer

De mooiste zonsondergang ooit! Met de bus op het strand van Onkaparinga, Adelaide. Tot de zon onder was mocht je met je auto/bus op het strand, overnachten mag niet. Maar het is heerlijk om hier neer te strijken, eind van de middag en op het strand te dineren. Ondertussen genieten van de mensen die toch door het mulle zand rijden en vast komen te zitten. Tot de zon ondergaat, dan eist die al je aandacht op. Deze foto is niet gefotoshopt!!!!

'489829' door koenworldwide '489829' door koenworldwide

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

The head of a dragon!

koenworldwide

Port Elliot. Dat is waar deze 'dragonhead' ligt. Het is gewoon een normale boom, maar heeft een erg aparte groei. Iedereen die deze foto ziet denkt gelijk aan een koe of een draak, vond het speciaal om zo'n boom te zien.. dit is best uniek namelijk. Vreemde groei. Daarnaast is Port Elliot echt een Zuidelijk paradijs. Dit niet qua temperatuur (aangezien dit soms heel erg kan tegenvallen) maar omdat het een rustiek en mysterieus stukje van Zuid-Australië is. Rotsen, prachtige zonsondergangen, erg klein maar daarom heel uniek, mooie natuur en een grote kans om zeehonden en dolfijnen te zien - dit op een loopafstand van zo'n 5-10 minuten. (Port Elliot is 2 uur zuidelijk vanaf Adelaide en een erg rustig en ontspannen 'oord' om te verblijven. Aanrader aan iedereen!)

'206711' door moma '206711' door moma

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

Thorny Devil

moma

In de woestijn in Centraal Australië komen allerlei diersoorten voor. Vooral kleine insecten, grote roofvogels en uiteraard Kangaroes. Maar ook deze "hoornige duivel"; een bijzonder beestje om te zien.

'50631' door Lione Kolsteren '50631' door Lione Kolsteren

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

Pelikaan

Lione Kolsteren

Pelikaan, omgeving Adelaide

'373878' door RoelSmulders '373878' door RoelSmulders

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

Zonsondergang bij...A

RoelSmulders

Zonsondergangen zijn nooit hetzelfde. In Australie heb ik er veel mee mogen maken gelukkig. Deze zal ik echter nooit vergeten omdat die zo mooi was.

'85657' door Lasariona '85657' door Lasariona

AustraliëAdelaide

AustraliëAdelaide

Cape de Couedic

Lasariona

Een prachtig stukje natuur van Flinders Chase National Park, Kangeroo Island.