Adelaide

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Adelaide image

Adelaide

Adelaide
Australië
YaraBon

Adelaide - couchsurfing en werk zoeken

Terug in Adelaide. Ik werd van het vliegveld gehaald door Tim. Voor mijn trip naar Perth, heb ik een week bij hem in huis (tegen betaling) geslapen, omdat hij een kamer vrij had. Ondertussen had hij een huisgenoot gevonden, maar ik was nog steeds welkom. De hele week bij hem thuis verbleven, dit maal op de bank ‘couch surfing’.

Deze week stond in het teken van beslissen. Ik stond er nu tenslotte ‘alleen’ voor nadat ik mijn reisgenootje in Perth had verlaten. Ik wilde graag op zoek naar een baantje. Tal van farms gebeld, maar nergens wilde ze iemand aannemen voor maar een aantal weken. Drie maanden, zodat ik mijn second year visa kon halen, vond ik op dat moment teveel van het goede. Ik wilde reizen en niet vast zitten op een farm de rest van mijn tijd in Australië.

In de stad afgesproken met een Nederlands meisje dat op dit moment ook alleen in Adelaide zat. Ik heb haar een beetje de stad laten zien, ik wist intussen redelijk de weg. Heel toevallig later die week een meisje tegen het lijf gelopen van mijn introductieweek in Sydney. Zit je in zo’n groot land, je blijft toch weer mensen tegenkomen. Verbazingwekkend.

Een van de dagen met Tim en zijn huisgenoot doorgebracht. Naar een shopping centre geweest én langs een Dutch shop. Wat een hoogtepunt: stroopwafels, kroketten en bokkebootjes. ’s Avonds de krokketen gefrituurd. De huisgenoot van Tim vond het heerlijk! Verder in die week verwend door de huisgenoot met super goed eten. Hij is kok van beroep, dus ik had geluk.

Ik had de rest van de week nog steeds geen geluk met het vinden van werk. Allerlei farms gebeld en overal (voor mijn gevoel) langs geweest in Adelaide om mijn CV in te leveren. Het mocht niet baten. Besloten om te vertrekken uit Adelaide om mijn weg naar het noorden te kunnen vervolgen.
Als je de kans krijgt om een tijdje bij een local in huis te wonen, ik zou het je zeker aanraden. Het lijkt misschien eng, maar het is het zeker waard. Zoveel gastvrijheid, ik spreek Tim af en toe nog.