Artikelen & Blogs Oceanië

Reisnieuws

Man overleeft onbewoond eiland

Gepubliceerd: 17 jul 2009
6

Slechts twee zakmessen had de Zwitser Xavier Rosset. Hij ging op zoek naar drinkwater, bouwde een schuilplek en leerde zichzelf om wilde varkens te vangen. Dat was voldoende om maar liefst 300 dagen op een geheel onbewoond eiland te overleven.

Rosset wilde ervaren hoe het is om volledig van de bewoonde wereld afgesloten te zijn. Daarom liet hij zich vrijwillig afzetten op het onbewoonde eiland Tofua (Polynesië), een klein vulkanisch eilandje in de Stille Oceaan. Daar trof hij een meertje, enkele wilde varkens, kokosnoten en vooral veel tropische wildernis. Als bagage droeg hij slechts een Zwitsers zakmes, een machete en een videocamera bij zich.

Inzinkingen

Bij aankomst moest hij alles opnieuw leren leek het wel; voedsel en drinkwater vinden, vissen, etc. De Robinson expeditie verzwakte Rosset daarom sneller dan hem lief was. Hij onderging verschillende zenuwinzinkingen, na de eerste twee maanden woog hij 18 kilo lichter en eenzaamheid trof hem nog het aller zwaarst van al zijn beproevingen. Gelukkig had hij het druk genoeg met overleven, aldus de avonturier.

Documentaire

Met de tijd leerde de Zwitser om de wilde varkens te vangen. Ook ontmoette hij een biggetje dat nog te klein was om op te eten, het hield Rosset dagelijks gezelschap. Na acht maanden had Xavier het gevoel het eilandleven eindelijk onder de knie te hebben en kreeg hij het idee dat hij echt zou kunnen overleven. Van de videobeelden die hij heeft gemaakt, zal een documentaire uitkomen. Hij hoopt dit jaar de documentaire nog af te hebben.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Oceanië artikelen
Video
Kinderen omringd door honderden haaien. Heeelp!

20 aug 2017, Strandgangers op Red Bluff Beach in West-Australië haalden opgelucht adem toen een groepje spelende kinderen in het water ongedeerd bleef. De dreiging? Honderden koperhaaien die slechts meters onder hun voeten circuleerden. Gelukkig hadden de haa...

0
Handige Tips
Slow travel in the city. Zo onthaast je in 11 wereldsteden

15 aug 2017, Slow travel staat volledig in het teken van innerlijke rust. Je maakt je niet druk om to-dolijstjes met highlights, maar je blijft wat langer op één plek om je te verdiepen in de bestemming en haar bewoners. Wij helpen je op weg in elf wereldste...

0
Video
Bizar! Tv-crew stuit op verstekeling op onbewoond eiland

30 jul 2017, Kun jij je de film Cast Away nog herinneren? Iets soortgelijks overkwam de Australische visser Tremine. Hij moest zien te overleven op een onbewoond eiland ten noorden van Australië. Hij werd uiteindelijk gevonden door de filmcrew van een Animal ...

0

Reacties van bezoekers Reageer

yuri

Door: yuri • Geplaatst op

gaaf, wel erg alleen zo ....

Specie

Door: Specie • Geplaatst op

Dat is nog eens karakter hebben! Die man zal veel geleerd hebben over zichzelf en het leven. Ik kijk al uit naar de film (dit in tegenstelling tot het roemruchte programma Expeditie Robinson waarbij het niet meer gaat over 'hoe overleef je in de natuur' maar over 'hoe overleef je elkaar').

djepie

Door: djepie • Geplaatst op

Echt zijn site even bekijken. Video's zijn meer korte flitsen, maar foto's geven zowel goede indruk, als ook informatie over wat hij mee had. 68kg bagage, dus wel wat meer dan 2 zakmessen. Uiteraard medicamenten, telefoon e.a. Maar dat maakt het avontuur er niet veel minder op.

djepie

Door: djepie • Geplaatst op

Even gegoogled en zijn site gevonden: http://www.xavierrosset.ch/blog/
Dat is nog eens een uitdaging! Getuigt van lef.
Alleen: had hij echt niet meer mee? Hoe woog hij zich dan? Hoe laadde hij zijn batterijen op? Hoe verzond hij audio voor zijn blog? Anyhow, great job! Benieuwd naar de film. Wordt hopelijk aangekondigd via de Columbus nieuwsbrief of in het blad.
Straks eens rustig zijn site bekijken.

jvanmil

Door: jvanmil • Geplaatst op

Cool! Wanneer mag ik :)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.