Washington D.C. reisblogs

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook in NYC - Met de bus van Chicago naar New York deel 4

LindsayMossink was er (tot 06 aug 2008) Gepost op 09 sep 100 reacties

Zaterdag 16 augustus, zondag 17 augustus en maandag 18 augustus:

Zaterdag was ie er weer! Shopdag. Met de kennis dat Chicago een grotere shopstad is dan Washington gingen we zonder al te hoge verwachtingen de stad in. Union Station, met hier en daar een shopje, voldeed direct aan die niet al te hoge verwachingen. Weinig shops, duur en onbekend. Downtown dan maar. Er moeten hier toch ook een Macy's, een H&M en een sportwinkel zitten? Het is wel Washington! En ja hoor, meteen succes in CitySports. Voor 50 dollar voor Lin een paar leuke sneakers van Nike met een mooie meevaller, bij de sneakers voor 20 dollar Nike vrouwenvoetbalschoenen! Goede deal! Roy natuurlijk ook al sneakers gespot, die moest er alleen nog een paar blokken over nadenken. En die blokken kreeg ie. Voordat we eindelijk fatsoenlijke winkels als Macy's en de H&M vonden, hadden we inmiddels wel 10 blokken gelopen; en jawel, gewoon rondjes! Lin een mooie 'herfstjas' bij de H&M gescoord en bij de Macy´s nog een paar bijna overdreven orginele schoenen! Erg leuk! Roy inmiddels bedacht dat ie terug wilde naar de CitySports wat de nieuwste Nike's 'passen wel binnen het budget'! Roy blij, Lin blij, geslaagd voor het thuisfront, een dagje etalages kijken in NYC kan ook nog wel, alleen de kritieke toestand van de koffers op het moment (we zitten as we speak in de bus naar NYC, internet aan boord!) makes us think twice. Op deze mooie shopdag nog gelunched bij inmiddels onze favoriet: Potbelly's en 's avonds gegeten bij Ruby Tuesday (echt een aanrader!).

Zondag begonnen in de supermarkt. Voor een prikkie ontbijt gekocht en onderweg naar het Holocaust Memorial Museum opgegeten. Na een een blik te hebben geworpen in dit museum, kaarsje aangestoken en weer wat WOII-knowledge opgehaald te hebben, gingen we op weg naar het meertje voor het Jefferson Memorial. Daar mooie foto's gemaakt, vanaf (jawel!) een waterfiets. Roy sturen, Lin in de zon. Roy blij, Lin blij. Na een uurtje dobberen doorgelopen naar het Korean War Memorial en het Vietnam War Memorial. Beide erg indrukwekkend. Met een ijsje voor onderweg om half 3 teruggekeerd naar het hotel om nog even heerlijk langs het zwembad te liggen, want alleen dat hadden we nog niet gedaan! Met een stokbroodje en wat fruit prima niks gedaan en om 7 uur weer richting stad gegaan. Dit keer naar The Eastern Market, was alleen al afgelopen dus in de straat daar een prima restaurantje gevonden en daar ons laatste avondmaal in Washington DC genuttigd (Marty's).

Eenmaal thuis om een uurtje of 10 tot kwart over 12 de al eerder genoemde kritieke toestand van onze koffers bekeken, opgelost en vanmorgen (maandag) vroeg maar soepel richting Metro Station (downtown) gegaan en om 8 uur keurig netjes opgepikt door de Megabus op de kruising van G street and 11th street. So, no worries.LindsayMossink Positie 4112 (0 p.) Lid sinds 16-07-2010 Foto's en tips: 8 Blogs: 7 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.