Washington reisblogs

I'm pooped, let's go to The Doctor's Office! (Vancouver, Seattle, San Juan Islands)

mwijngaards was er (tot 22 aug 2012) Gepost op 14 sep 124 reacties

'A Johnny Jump Up and a Breakfast sandwich,' zo luidt mijn medicijn voor deze ochtend. Een hippie achtige man met een grote bril helpt me. Achter de counter maakt een vrouw van rond de zestig mijn broodje klaar. Ik zit in The Doctor's Office, een prima plek om wakker te worden of als je pooped bent, oftewel gewoon hartstikke gaar. A treatment café.

'En, werkt het?' Een echtpaar achter mij, Mark en Nancy, wijst naar mijn Johnny Jump Up. 'Are you travelling by your own?' Iedere Amerikaan hier blijkt een buitenlander op het eiland reuze interessant te vinden en helemaal iemand die met een backpack alleen ervoor kiest om juist dit eiland te bezoeken. Aan aanspraak geen gebrek. 'What brings you up here?' vragen ze zich verwonderd af. En zo begin ik te vertellen over mijn last minute trip die me via Vancouver en Seattle uiteindelijk bij de San Juan Islands bracht, een groep eilanden op de grens van Canada en Amerika, in de Puget Sound en door The Times uitgeroepen tot één van de mooiste eilanden van Amerika. En vanuit The Doctor's Office doe ik ze verslag van de prescriptions die mijn verblijf op deze eilanden speciaal hebben gemaakt.

Prescription 1: sunset kayaking
De San Juan Islands bestaan uit zo'n 170 eilandjes, waarvan er zo'n zeven bewoond zijn. Een goede manier om ze te bewonderen is natuurlijk vanaf het water. Voor mijn eerste avond hier had ik een kayak tour geregeld. Samen met een groep Amerikanen peddelden we vanaf Snug Harbor via de west kust naar beneden. Het kan voorkomen dat er ineens een orca voor je kayak verschijnt, maar die bleef in mijn geval netjes onder water. Van heel dichtbij wel mooie zeearenden gespot en af en toe een zeehondje.

Prescription 2: whale watching
De orca families in deze zeeën wonen, maken dit eiland extra bijzonder. Hier leven drie families, de J, K en L pod. Elke orca heeft een eigen naam en door het research centrum op het eiland worden ze nauwlettend in de gaten gehouden. Deze beesten kunnen wel 80 jaar oud worden, in tegenstelling tot de orca's in gevangenschap die na drie jaar al het loodje leggen. Op het eiland bevindt zich ook het beste punt ter wereld waarvan je vanaf het land de orca's kan zien: Line kiln national park. Dit omdat hier vlak voor de kust een diepe trog is vol met zalm, waarvan deze beesten zo'n 200 kilo per dag op het menu hebben staan. Helaas hadden ze deze trog leeggegeten toen ik daar plaats nam, geen orca te bekennen. De dag daarvoor lag de hele baai namelijk vol met orca's, die ik aan boord van een boot heb kunnen bewonderen. De K pod bleek een familiediner te hebben gehad ter ere van de geboorte van een nieuw kalf, K44 genaamd.

Prescription 3: evening sailing
Het is mijn laatste avond. Waar ik deze normaal gesproken afsluit met een flinke maaltijd in een goed restaurant en een goed glas wijn, is hier helaas niet mogelijk. Friday Harbor kent slechts één kroeg. Ik besluit aan boord van een enorm zeilschip plaats te nemen voor een romantic sailing, zo deelt de folder mee. Bring your local drink and enjoy! Dat klinkt goed. Dus na een bezoek aan de supermarkt voor een Heineken, stap ik aan boord. Het is een mooie avond. Er staat een flinke wind en het is helder. Aan boord ontmoet ik een oude man. Hij blijkt gepensioneerd te zijn, vanuit Nederland naar Canada geëmigreerd en nu werk te hebben in vastgoed. Wat dat precies is, blijft vaag. Maar hij heeft een groot stuk kaas en een flinke fles wijn uit de streek en schenkt me ook in. Hij vertelt honderduit over de plekken waar hij allemaal geweest is en hoe eindelijk besloten heeft om hier zijn oude dag te slijten. Ondertussen gaat de zon onder en hoor ik niets dan het klapperen van de zeilen en de zee.

Helaas zit mijn verblijf erop. In de verte zie ik mijn ferrie aankomen en ik pak m'n spullen in voor vertrek. Bij het afscheid geeft Mark me zijn kaartje. Als ik met m'n vriendje nog een keer deze regio bezoek, moeten we zeker in hun guest house slapen, gratis. Gauw stop ik mijn laatste dollars in de fooienpot van het café: thanks a latté! Ze vragen waar mijn reis naartoe gaat. 'Back home', naar knuffels van Jelle!

15 tot en met 22 augustus 2012, Vancouver, Seattle en de San Juan Islands

mwijngaards Positie 37681 (0 p.) Lid sinds 25-08-2008 Foto's en tips: 15 Blogs: 6 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Sportiviteit in Vancouver op Kitsilano Beach
blogfoto nr. 2
Rust in de ochtend in Lighthouse Reservation op San Juan Island
blogfoto nr. 3
Lekker zonnebaden voor de kust van San Juan Island
blogfoto nr. 4
Hopen op een orka voor mijn kayak tijdens de sunset kayaking tour op San Juan Island
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Più bella cosa
0 1
Gepost op 03 augustus
Italië Campania
Strawberry Republic en Pasta 33
0 3
Gepost op 06 juni
Polen Krakau
Glühwein im Scheunenviertel
4 1
Gepost op 05 april
Duitsland Berlijn

Reacties bij deze blog

REDACTIE

Door: REDACTIE • Geplaatst op

De redactie heeft dit reisverhaal verkozen tot Columbus Topblog! Met veel humor geschreven! De tekst heeft ook een logische indeling wat heel fijn is voor de lezer. Daarnaast zijn de foto's bij de blog super.

abytravel

Door: abytravel • Geplaatst op

Leuk beschreven reisblog. Zulke prescriptions wil ik ook wel ;-0
Mooie foto's erbij.

EvanderHel

Door: EvanderHel • Geplaatst op

Zulk soort prescriptions krijg ik nou nooit van m'n dokter... ;-)
Geweldig zeg, wat een gave plek en heerlijk enthousiast geschreven! De mooie foto's maken het helemaal af.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Prachtig verhaal met mooie tips. Hier heb je iets aan.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.