Washington reisblogs

Reisperikelen in de VS

dianethone was er (tot 19 jul 2005) Gepost op 13 dec 091 reacties

Als je regelmatig het vliegtuig neemt dan overkomt het je toch een keer : je bagage heeft een andere bestemming gekozen!! Ons overkwam het in 2005,we vlogen eindbestemming Seattle met een tussenstop in Newark. Dus naar goede amerikaanse gewoonte moest de bagage in Newark van de band gepikt worden om ze daarna,50 meter verder,terug af te geven.
Iedereen stond te wachten aan die band.....te wachten....te wachten...er kwam een mannetje opdagen die verzekerde dat die bagage direkt zou komen! Met goede moed terug gewacht...! De tijd ging voorbij en de boarding time voor de aansluitende vlucht was ook al voorbij maar van de bagage nog geen spoor! Dan verscheen het mannetje terug met het nieuws dat de koffers van zowat 50 reizigers met een vliegtuig van BA terug naar Brussel waren gevlogen en dat we dan maar onze vlucht moesten verderzetten ! We kregen nog de goede raad om ,eenmaal ter plekke,ons naar de desk voor verloren bagage te begeven.
Allé,dan maar een andere vlucht versierd die natuurlijk veel later vertrok en onze reis verdergezet.
Eenmaal in Seattle naar die desk gegaan om het heugelijke feit te melden,dat werd daar zeer profesioneel (ook op zijn amerikaans)aangepakt. Er werd gevraagd om je koffer te beschrijven(kleur,afmeting,merk!) en ook wat er zich vanbinnen als een van de eerste dingen bevond! Bij mij waren dat 'two heads'...het gezicht van die madam schoof uit bij die mededeling en alzo kreeg ik het in de gaten dat ik een rare verspreking had gemaakt,het moesten 'two hats' zijn...verdorie,heads of hats,whats in a name?
Na die blunder was het hoog tijd om het hotel op te zoeken en een beetje te slapen!
De dag erna alles in orde? Nee hoor,wij moesten vertrekken om onze eerste stop te bereiken en dat was voordat die koffer terug was! 'No problems' wist er nu ne meneer te vertellen,die koffer komt wel achteraan...
De dag erna alles in orde? Nee hoor,van onze koffer geen spoor! Onze reis verder gezet naar Mount Rainier NP waar we 2 overnachtingen hadden!
En dan kwam die koffer toch?? Ja,maar niet voordat ik een heftig telefoongesprek had met god weet wie!
En dan ...de koffer!! Joepie!!! Proper klederen aandoen!!
Maar ene meneer Murphy had zich nog niet genoeg geamuseerd!! Onze koffer,waar we zo naar snakten....wou niet open!
Iemand had het cijferslot verdraaid en aangezien je voor een vlucht naar de US je koffer niet mag op slot doen was ik na al die jaren de cijfercombinatie vergeten!
Uiteindelijk heeft iemand van de maintenance de koffer opengekregen,simpelweg door er de scharnier uit te kloppen,en daarna er weer terug in!
De rest van de reis ging dan toch zonder problemen!

dianethone Positie 103 (15537 p.) Lid sinds 24-10-2009 Foto's en tips: 1719 Blogs: 35 Fans: 14
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

En weer is het jouw schuld....
0 13
Gepost op 19 oktober
IJsland
IJsland ...Een hype??
4 13
Gepost op 29 september
IJsland
Externe voeding uitgevallen.
0 9
Gepost op 04 juni
Frankrijk Elzas en Lorraine

Reacties bij deze blog

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Ja, het overkomt iedereen die veel reist absoluut een keer. Erg vervelend, vooral omdat je, zoals je beschrijft, er zelf behoorlijk achteraan moet zitten. Een reisgenote van ons heeft in Patagonië bijna twee weken zonder haar bagage moeten doen, ze moest echt alles ter plekke kopen omdat ze niets had!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.