Utah

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fenomenaal uitzicht op Flaming Gorge

Utah,
Verenigde Staten


Een grote stuwdam, gebouwd tussen 1958 en 1964, heeft geleid tot het ontstaan van een enorm waterreservoir, genaamd de Flaming Gorge. Het reservoir wordt gevoed door de Green River.
Het ligt deels in Utah en deels in Wyoming. Neem de Panoramische Highway 191 en State Highway 44, via de plaatsen Rock Spring en Green River. Je komt als vanzelf langs het uitgestrekte en brede reservoir.

Deze fantastische autoroute biedt diverse indrukwekkende, panoramische vergezichten op het stuwmeer met zijn blauwgroene water van de Green River en met de kleurrijke rotsen erom heen. De weg klimt met vele haarspeldbochten omhoog waar je diverse stopplaatsen tegenkomt om te genieten van fenomenale uitzichten. De uitzichten zijn zeer verrassend. Na elke bocht verandert het zicht op de Flaming George.Je klimt (lees rijdt) steeds verder omhoog. Er is altijd wel een plek waar je je auto veilig kunt parkeren en ademloos kunt staren naar dit fenomenaal uitzicht.Ik overdrijf niet! Je kijkt prachtig de diepte in, je staat hoog op de rand waar je steeds vanuit een ander standpunt de schoonheid van dit reservoir kunt aanschouwen.
Een roadtrip die ik nooit meer vergeet.