Utah

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Utah image

Arches National Park

Utah
Verenigde Staten
Kellybaetsen

Arches National Park

De dag erop was het tijd voor Arches National Park. Tourguide Kyle vond het wel een leuk idee om een sunsethike te doen wat betekende dat we 0m 6.00 zouden vertrekken. Als een van de weinige had ik daar geen moeite mee want ik ben wel wat gewend.

Om 6.45 gingen we de trail op die er om bekend staat dat het de moeilijkste is van heel Arches. Kyle besloot nog eens om een extra loop te maken (very difficult trail, primitive loop) waar we erg blij mee waren!
Na heel veel geklim en geklauter kwamen we in een recordtijd van 3 uur en 45 minuten weer binnen (normaliter staat er 4 tot 6 uur voor) maar in het begin was het ook een wedstrijd leek het wel. Wonder boven wonder had ik er weinig moeite mee)

Nadien besloten we nog de bekendste Arch te bezoeken. Daar viel Kelly door de mand want dat wat net iets te veel van het goeie. Klimmen, klimmen en nog meer klimmen in de brandende zon.

Wat was het zwaar maar ook heel mooi. In een recordtijd van een uur en 15 minuten (normaal 2 uur) stonden de Zwitserse en ik weer beneden met complimenten van de trekleader (vroeg zelfs of ik vaker deed hiken omdat ik ze zo goed bijhield, haha).
Mijn knieen en enkels hebben wat geleden en voor mijn gevoel heb ik twee achterwerken en dubbele heupen want oooooooooo wat doen ze zeer.

Uiteindelijk hebben we deze dag 19 kilometer volbracht in 5 uur!!!!!! 75% van deze 19 kilometer was klimmen.Applaus voor mezelf want ik ben er enorm trots op!

Nadien zijn we in high speed tempo naar Starbucks geraced om mezelf op een chocolate Chip blended cream te trakteren. Ik geef er helemaal niets om want ik had het dubbel en dwars verdiend!!!!!

Kelly

Foto's

c4749.jpg
c4749.jpg
Kellybaetsen
3a3c5.jpg
3a3c5.jpg
Kellybaetsen
6f6e1.jpg
6f6e1.jpg
Kellybaetsen