Utah reisblogs

Zomaar langs Interstate 15 !

dianethone was er (tot 04 sep 2011) Gepost op 07 jan 1216 reacties

Rijdend op Interstate 15 van Salt Lake City naar Idaho Falls begon de honger te knagen en keken we uit naar een afrit met daarbij de obligate fast food ketens.

We stopten bij een Subway , bestelden een broodje met torenhoog beleg op gestapeld(je krijgt het ding nog niet eens in je mond zonder je mondhoeken in te scheuren) en kozen ons een plekje buiten in het zonnetje om onze sponzige sandwich op te eten! Want als ze één ding niet kunnen in de VS dan is het wel brood en aanverwanten bakken! Enfin,hier en daar begint er toch verandering in te komen en kan je zowaar een "frans"brood kopen!Enigerlei fantasie is nog wel nodig maar alla !!

Zodus gezeten zijnde en al etende was het ondertussen wel leuk om de bedrijvigheid van het voorbijkomende verkeer gade te slaan want het moet gezegd,dit was een nijverig stadje,helemaal niet ingedommeld of uitgestorven zoals je ze toch vaak ziet in de States.

Het verkeer reed af en aan en was,zoals het in de VS betaamd,wel druk maar erg gedisiplineerd,nergens zo'n branieschoppertje ertussen,alles liep gesmeerd totdat....

Totdat...

Er een amechtige pick-up met aanhanger en een respektabel aantal jaren op de teller,gehuld in een stinkende wolk uitlaatgassen, passeerde en met een luide knal aangaf dat er iets erg fout was!

En fouter kon niet,de pick-up had een wiel verloren !Dat rollebolde een eindje weg terwijl de auto zwaar gehandicapt naar een zijde overhelde en absoluut geen meter nog kon rijden ! Het achterop komende verkeer werd tot stilstaan gedwongen.

Er kwam een man schaapachtig uit de auto gekropen,ongeveer even oud als zijn vehikel gevolgd door een spichtig jongmens,de twee staarden in trance naar de plaats waar het wiel behoorde te zitten.

Uit één van de tot stilstaan gedwongen auto's kwam een stel gestapt.
Amerikaanser kon niet.
Hij zo'n figuur die je in elke film tegenkomt en de mevrouw was er eentje van het type Beula Balbricker uit de film Porky's,zo'n billenkletser van enige jaren geleden.

Het stel begaf zich naar de gehandicapte pick-up om polshoogte te nemen,een helpende hand en goede raad te bieden.
Want goede raad was duur !

Er werd een gedateerde krik te voorschijn getoverd maar die vertikte het om het hele gevaarte op te tillen....

Krik terug weg !!

Ondertussen was Beulah begonnen het verkeer te regelen,ze had hiervoor geen opleiding genoten maar had enigerlei kennis opgestoken op tv en wenkte de wachtende auto's met slap handje langs het obstakel.

Zo ging dat effe door totdat er een man opdook,hij was niet in uniform maar duidelijk beladen met een officiele functie.Mijn schoondochter noemde hem :"een bedekte" !
Het moet even vermeld dat zij al jaren in Frankrijk woont,in Zwitserland werkt voor een Amerikaanse firma en verder naar de Duitse TV kijkt.Dit om duidelijk te maken dat ze het Nederlands een heel klein beetje aan het verliezen is.Met die"bedekte"bedoelde ze een undercover agent.

Dus die"bedekte"had er kaas van gegeten en werkte in de kortste keren de file weg,gaf aanwijzigingen om het gevaarte van de baan te verwijderen en ging vervolgens een verslagje opstellen.

Ons broodje was op,de baan terug vrij,het werd tijd om al lachend verder te rijden,Yellowstone tegemoet....

De hele verdere vakantie hebben we nog pret gehad met de"bedekte" en nu ,maanden later vraag ik me nog altijd af;hoe noem je een undercover agent in het nederlands??

Een stille??dianethone Positie 99 (14961 p.) Lid sinds 24-10-2009 Foto's en tips: 1719 Blogs: 35 Fans: 14

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Oeps.... foto: W.J.
blogfoto nr. 2
Probleem..... foto :W.J.
blogfoto nr. 3
Goede raad is duur ! foto: W.J.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

En weer is het jouw schuld....
0 13
Gepost op 19 oktober
IJsland
IJsland ...Een hype??
4 13
Gepost op 29 september
IJsland
Externe voeding uitgevallen.
0 9
Gepost op 04 juni
Frankrijk Elzas en Lorraine

Reacties bij deze blog

edwinaverdingh

Door: edwinaverdingh • Geplaatst op

ja die is heel visueel beschreven! Proficiat!

maranopreis

Door: maranopreis • Geplaatst op

Gefeliciteerd Diane met deze humorvolle Topblog!

Hermine

Door: Hermine • Geplaatst op

Hoi Diane, gefeliciteerd met je topblog: humor en lekker geschreven!

Reiswandaris

Door: Reiswandaris • Geplaatst op

Gefeliciteerd met je topblog, zeer levendig beschreven, mooi!

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Mooi beschreven scene uit het Amerikaanse leven. Gefeliciteerd met je topblog!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.