Texas reisblogs

Groeten uit... El Paso

Remon was er (tot 07 mrt 2010) Gepost op 08 apr 101 reacties

Yoho, even een kort berichtje uit El Paso, TX! Zometeen rijden we Texas uit na 2 dagen rijden. Jaja, het gezegde "Everything's bigger in Texas" klopt aan alle kanten.

Voor degene die denkt: waar heeft die gast het over. Ik ben een roadtrip aan het maken van Houston, TX naar eindbestemming San Francisco, CA .

Eerste paar dagen hebben Floris en ik bij vrienden van me gelogeerd waar ik relaxed kon bijkomen van de vlucht. Aangezien ik al eerder in Houston geweest was en dus geen lijst met landmarks hoefde af te vinken hadden we áááááááááálle tijd voor Abercrombie & Fitch, Hollister, Calvin Klein, Nike etc. etc. etc. Catch of the day: de vetste sneakers voor.... [trommelgeroffel] het minieme bedrag van 10 DOLLAR! Kon ze niet laten liggen...

's Avonds zijn we nog naar de Houston Rodeo geweest. Ik had alleen verwacht dat het een heel klein gebouwtje was waar de wilde stieren bevochten werden, de wilde paarden gevangen werden en de kalfjes meester gemaakt zouden worden... maar nee, het was in een megahuge stadion! Met als toetje: een concert van de country-ster Dierks Bentley: http://www.youtube.com/watch?v=tFnJqYYFABk.

De dag erna zijn we vertrokken naar San Antonio. "Maar" vier uur rijden... We kwamen - aangezien er wéér geshopt moest worden - er wat laat aan maar hebben genoeg kunnen zien om te concluderen dat het een vet sfeervolle stad is. De Mexicaanse markt was helaas al dicht maar des te gezelliger was het op de Riverwalk: een soort wandelpad langs de rivier à la de Oudegracht in Utrecht met alleen maar restaurants. Onwijs gezellig en lekker Tex-Mex zitten schranzen!

The day after: een wekker om 5 uur. NOT FUNNY! Maar goed, als je op een dag 11 uur moet rijden, is tijd geen overbodige luxe. Het begon bewolkt maar eindigde met een lekker zonnetje (en dus korte broek!). Het landschap varieerde om het uur, erg gaaf. Van bomen bosjes, van Central Time Zone naar Mountain Time Zone, van geel naar rood zand, van bergen naar vlak... En dat nog steeds: allemaal in Texas!

Gisteravond aangekomen in El Paso, vlak langs de grens met Mexico. Grappig detail: op de verkeersborden boven de snelweg die richting Mexico gaan staat een bordje met een rood doorkruist pistool. Helaas kunnen we daar niet naartoe want er is een negatief reisadvies naar de Mexicaanse buurstad Juarez. Worden per dag 35 mensen vermoord ofzo. Ook NOT FUNNY. Dus we blijven maar even aan de Amerikaanse kant aangezien we San Francisco wel levend willen halen.

Zometeen doortuffen naar White Sands en de plek waar we een herberg gaan opzoeken voor een stevig baal hooi om op te tukken is Tucson!

I'll keep you posted!

xR&F

Remon Positie 5454 (0 p.) Lid sinds 14-06-2009 Foto's en tips: 108 Blogs: 3 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Noodzaak numero uno
blogfoto nr. 2
The Alamo
blogfoto nr. 3
Ja hoor, welcome to America!
blogfoto nr. 4
Mexican Market (San Antonio)
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Groeten uit... Seminyak (Pt. 2)
4 1
Gepost op 14 juli
Indonesië Bali
Groeten uit... Yogyakarta (Pt. 1)
4 1
Gepost op 28 juni
Indonesië Jogjakarta

Reacties bij deze blog

Arja

Door: Arja • Geplaatst op

Joh, wat jammer dat je San Antonio niet langer hebt kunnen mee maken, next time ook naar Austin gaan. Echt supervet!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.