San Francisco reisblogs

Wat is zo bijzonder aan San Francisco

reizendebeer was er (tot 10 mrt 2010) Gepost op 23 jan 121 reacties

San Francisco is een stad in de Amerikaanse staat Californië gebouwd op steile heuvels met bijna 1 miljoen inwoners. Eenmaal in San Francisco geweest, behoud je het gevoel er terug te willen. Maar waarom eigenlijk, wat is er zo bijzonder aan San Francisco? Het weer is het niet, de stad is immers op een schiereiland gebouwd waardoor er een koele zeeklimaat heerst, en ook de kans op zware aardbevingen klinkt niet echt vriendelijk, dus waarom was mijn bezoek aan de stad zo bijzonder?
Eenmaal gearriveerd in de stad viel mij als eerste de normale maar ook welkome sfeer op.
Al snel ging ik de stad verkennen, dwars door de sfeervolle China Town, gevolgd door Broadway met sfeervolle uitgaansgelegenheden in vaak nog wat Italiaanse steil, en daarna het zaken district met de hoge Fladgebouwen. Door het toegankelijke en overzichtelijke centrum van San Francisco lopen was een hele leuke ervaring
Maar nog mooier werd het de volgende dag waarin ik met de tourbus door de stad gereden werd, en na een kort bezoekje bij het fraaie stadhuis werd ik rondgereden door de zuidelijke wijken van San Francisco die rijk zijn aan gekleurde fraaie houten huisjes.
Vervolgens werd op 1 van de hoogste heuvels gereden, met zijn twee kleine bultje's aan top de Twin Peaks genoemd, voor een onvergetelijk mooie uitzicht over de stad.
Hierna werd ik naar mijn mening iets te snel door de Golden Gate Park gereden, naar een volgend hoofd attractie toe, de Golden Gate Brug. De ruim twee en een halve kilometer brug overbrugt de grens tussen de Stille Oceaan en de San Francisco Bay, en is ondanks zijn naam donkerrood van kleur, de brug dankt zijn naam als poort naar de gouden staat. Wie over de Golden Gate brug loopt ziet in de verte de mooie skyline van de stad, als je heel goed naar beneden kijkt zie je dolfijnen en zeeleeuwen zwemmen.
Uiteindelijk werd ik afgezet bij de pieren van de Fisherman's Wharf om op de beroemde pier 39 de zeeleeuwen te bezoeken die altijd massaal op de vlotjes naast de pier komen rusten, vlug daarna even een broodje verse vis te eten en vervolgens een boottocht te maken rond de San Francisco Bay waarbij onder de Golden Gate Brug gevaren wordt en uiteraard werd er om het beroemde eiland Alcatraz gevaren met de gevangenis waaruit geen ontsnappen mogelijk was.
Weer terug aan wal en nog even van de open musea aan de havens genoten te hebben kwam ik bij mijn laatste hoofd attractie , de rit terug met de Cable Car.
De ouderwetse Trammetjes die aan een ondergrondse kabel omhoog de stijlen heuvel op getrokken worden, dit vervoermiddel is drukbezet, langzaam, stinkend & lawaaierig, maar juist daarom een onvergetelijke ervaring.
Eigenlijk is een blog te klein om alle op zich zelf staande bijzonderheden in San Francisco op te sommen, maar wat San Francisco echt bijzonder maakt was het eerste gevoel dat ik van de stad kreeg, gewoon en normale stad met een welkome open sfeer die je met tevredenheid blijft volgen.

Wie naar San Francisco gaat, ontmoet daar vriendelijke mensen; maak mij wakker in San Francisco want dat is de plaats waar ik hoor te zijn.

reizendebeer Positie 701 (280 p.) Lid sinds 03-01-2012 Foto's en tips: 557 Blogs: 13 Fans: 4

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De Golden Gate brug is 2735 meter lang en verbind het schiereiland San Francisco met het daar noordelijk gelegen Marin Country, de brug wordt gedragen van kabels die beina een meter dik zijn.
blogfoto nr. 2
De zeven naast elkaar gekleurde huisjes de printend Ladie's genoemd, kent een verhaal over zeven onafscheidelijke zussen die naast elkaar bleven wonen, het verhaal is helaas niet waar.
blogfoto nr. 3
Het eiland Alcatraz deed vroeger dienst als de gevangenis waarvan niet te ontsnappen viel. Tegenwoordig is het een trekpleister voor toeristen.
blogfoto nr. 4
Uitzicht op het stads centrum, linksonder is de koepel van het stadhuis te zien, linksboven het bovenste gedeelte van de Transamerica piramide waarin een verzekering bedrijf huisvest. Achteraan de foto de San Francisco Bay.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Het Fenomeen!
3 3
Gepost op 16 januari
Verenigde Staten Utah
De bevrijding van Brielle deel 4
4 3
Gepost op 20 april
Nederland Zuid-Holland
De bevrijding van Brielle deel 3
4 2
Gepost op 12 april
Nederland Zuid-Holland

Reacties bij deze blog

joketewierike

Door: joketewierike • Geplaatst op

Leuk om dit verhaal te lezen. Wij gaan in september 2012 voor een rondreis met daarin 2 overnachtingen in SF. Een rondtoer lijkt me een goede tip.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.