San Francisco Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Rond de wereld met plastic

Gepubliceerd: 25 mei 2009
0

Avontuurlijk en milieubewust zijn twee eigenschappen waar David de Rothschild geschiedenis mee zal schrijven. Hij zal in augustus 2009 starten met een bijzondere reis van San Francisco naar Sydney. Dit doet hij in een zeilboot, gemaakt van plastic flessen.

De zeilboot, genaamd Plastiki, is ruim achttien meter lang en geheel uit recyclede plastic flessen gemaakt. Het vaartuig zal ruim 10.000 zeemijl afleggen. De milieuactivist hoopt hiermee meer mensen te overtuigen milieubewuster te gaan leven.

Kunststofarchipel
Rothschild zal samen met zijn organisatie Adventure Ecology langs enkele ecologisch kwetsbare plaatsen reizen. Ze zullen onder andere langs 's werelds grootste stortplaats op zee varen, genaamd de kunststofarchipel. Ook zal Plastiki de Line-eilanden en het zinkende eiland Tuvalu aandoen.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Staten artikelen
Reisnieuws
Dit speelt mee bij de aanleg van een nieuwe vliegroute...

23 nov 2016, Het gebeurt steeds vaker dat een vliegtuigmaatschappij aankondigt naar nieuwe bestemmingen te vliegen. Hartstikke fijn; zo kun je nóg meer van de wereld zien, of juist sneller je favoriete reisbestemming bereiken! Maar hoe komt die vliegverbindin...

0
Reisnieuws
Op deze hogeschool kun je studeren in diverse werelddelen

20 okt 2016, Stel je voor: een reizende school zonder vaste locatie. Je deelt je eten met nog 100 medeleerlingen en de ruimte die je hebt is één grote zaal. Maar in plaats van het bijwonen van lessen, leer je van de wereld om je heen. Reizen én studeren in ...

1
Reisnieuws
Deze reiservaringen moet je meemaken voordat ze weg zijn

18 aug 2016, Een ding is zeker, het leven staat nooit stil. Alles lijkt mogelijk! Als reiziger moet je alle kansen grijpen en in het moment leven. De volgende 10 reiservaringen en activiteiten kun je echt niet missen, nog even en ze zijn er niet meer.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.