Verenigde Staten reisblogs

Van poepchique villa's,zwevende bedden en spookhuizen!

dianethone was er (tot 26 sep 2010) Gepost op 26 jan 117 reacties

Zelf je reisplan uitstippelen verschaft veel reisplezier op voorhand! En de laatste jaren boeken wij steeds minder hotels en motels wegens te veel"eenheidsworst"maar zoeken integedeel meer naar cabins,B&B's en vakantiehuizen.Dat heeft voordelen,zo kan je zelf je eten bereiden en hoef je niet voor iedere hap de deur uit hetgeen in de VS wel eens een stevige aderlating kan zijn !

Je komt natuurlijk wel eens wat tegen,dat kan gaan van een luidruchtige ijskast tot een prachtkeuken met niks erin zodat je bij het eten van je soep de enige soeplepel broederlijk moet delen !

Dit jaar was het niet anders!

We bezochten de staten Washington,Oregon,Califoria,Nevada,Utah en Arizona en we reden zo'n 7000km waarbij we wel eens in godvergeten stadjes belandden.Het was dan ook niet zo evident om overal iets geschikt te vinden,hier en daar moesten we genoegen nemen met de eenheidsworst!

Maar het huis in Coos Bay,daar waren de verwachtigingen hoog gespannen.Toen we het eindelijk gevonden hadden(zelfs de GPS liet het afweten)waren we verrukt!Midden in een bos,aan een riviertje stond een schitterend huis.Heel erg modern(o.a.met een loopbrug van de ene slaapkamer naar de andere)het was van alle gemakken en benodigdheden voorzien,overal grote ramen tot zelfs in het dak en de grote verrassing waren de zwevende bedden.Die waren met stevige touwen aan het plafond bevestigd.
We maakten het ons gezellig,aten uitgebreid en gingen op ontdekking uit.Zo kwamen we erachter dat de rare kist in de hoek aan de haard eigenlijk de houtvoorraad was,de houtblokken werden langs buiten opgestapeld en langs binnen had je ze maar te pakken.Maar evengoed kon er iemand langs daar,ongehinderd door sloten en dergelijke naar binnen.Dat gaf een onbehaaglijk gevoel.En het werd nog erger toen het donker werd!De talrijke ramen hadden geen luiken of gordijnen,we voelden ons helemaal niet op ons gemak en gingen dan maar liever naar bed!
Dat zwevende bed zag er erg leuk uit maar was het niet!Je werd er zeeziek in!Bij de minste beweging begon het te schommelen tesamen met je maaginhoud.Stokstijf blijven liggen tot het bed niet meer bewoog was het veiligste maar ineens zag ik de talrijke sterren boven mijn hoofd,dat had iets magisch en ten lange leste ben ik dan toch,zachtjes wiegend,in slaap gevallen.

Als tegenstelling kwam er als volgende een cabin waarvan de vloer zo scheef liep dat je de hele tijd dacht van dronken te zijn en de daaropvolgende cabin was al niet veel beter!Daar kwam er een hert s'nachts de vlijtige liesjes in de bloembakken snoeien met het nodige gedruis!Je denkt voor minder aan inbrekers!

Toen werd het beter,een fikse villa met een terras zo groot als een half voetbalveld!
En de Hidden Canyon Ranch!Echt heel erg "hidden"en "bewaakt"door een lama.Als je meer wou dan enkel maar ontbijt moest je het twee weken op voorhand vragen,immers,de eigenaars gingen om de twee weken inkopen doen en moesten daar 2,5uur voor rijden en dan nog eens 2,5 uur terug!
De B&B in Bisshop was tot in de puntjes verzorg,helemaal volgens de Amerikaanse normen overdadig gedecoreerd maar het ontbijt was naar Europese trand,de eigenaars waren Zwitsers.

En dan het spookhuis.Een oud huisje waar aan alle kanten aan bijgebouwd was,volgestouwd met meubels van allerhande origine,het kraakte in al zijn voegen.Volgens het gastenboek werd het al in de jaren 50 verhuurd.s'Nachts werden we getrakteerd op lugubere geluiden.de minst bange onder ons ging kijken en het bleek een hele grote vogel,waarschijnlijk een uil,die op het terras rondscharrelde.Of was het toch het huisspook?

Maar het mooiste van allemaal was de poepsjieke villa in Page! Ongelooflijk ruim,van alle gemakken voorzien met een schitterend uitzicht op Lake Powell.Vanuit je luie zetel zag je de spektaculaire zonsondergangen,even later de lichtjes van Page tegen de donkere lucht,hier en daar nog met een streep rood van de zon die beloofde:"morgen kom ik weer"

Hoeveel er moest opgehoest worden om dit juweel voor enige dagen te mogen bewonen weet ik niet,mijn schoondochter had dit voor haar rekening genomen,maar het zal een onzedig bedrag geweest zijn!

Verleden week zegde ze tegen mij :"Willen we dat huis in Page nog eens huren?"

Ik had daar niks op tegen,wat denken jullie??

dianethone Positie 99 (14744 p.) Lid sinds 24-10-2009 Foto's en tips: 1718 Blogs: 35 Fans: 14

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Zwevend in dit bed terwijl je de sterren boven je hoofd kan tellen!
blogfoto nr. 2
Hidden Canyon Ranch,de lama staat op de uitkijk!
blogfoto nr. 3
Schitterend uitzicht op Lake Powell
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

En weer is het jouw schuld....
0 13
Gepost op 19 oktober
IJsland
IJsland ...Een hype??
4 13
Gepost op 29 september
IJsland
Externe voeding uitgevallen.
0 9
Gepost op 04 juni
Frankrijk Elzas en Lorraine

Reacties bij deze blog

Jelle51

Door: Jelle51 • Geplaatst op

Mooi verhaal Diane!

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Leuk verslag van alle soorten huizen! Ik zou meteen nog eens naar Page gaan!

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Wat een leuk verhaal. Verrassende locaties, heel avontuurlijk.

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

Geweldig verhaal Diane, prachtig al die slaaplocaties. 7000 km gereden is wel erg veel! hoe lang was je weg?

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Gelijk ja zeggen en doen!!!!!.Prachtig verhaal omtelezen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.