New York (staat) reisblogs

Vaderdag in Long Island

robvandemerwe was er (tot 19 jun 2011) Gepost op 21 jun 114 reacties

"So tell me rob. Is Belgium a part of Holland?" "No ofcourse not you stupid, it's south of Holland, but Brussels is a country right?" Gewoon even een greep uit de opmerkingen die werden geplaatsts op de meeste absurde vaderdag ooit. Steph had me meegenomen naar Long Island om daar vaderdag te vieren. Blijkbaar wordt dat hier groter gevierd dat in Nederland. Haar moeder had een dipsaus gemaakt voor chips en voor de rest werd al het eten en drinken geserveerd in rode plastic wergwerp-bekers met heel veel ijs en op plastic bordjes. Haar vader begnon om 11 uur al met het maken van margerita's in zijn speciaal daarvoor gemaakte machine warrvan hij bijna meer van leek te houden dan van zijn familie. De 9 gigantische pizza's werden besteld via de telefoon. Ze had me ook van te voren al gewaarschuwd voor haar familie.

Haar broe is homo. Daar is niks op tegen. Een jaar geleden kwam hij uit de kast en hij heeft nu zijn eerste vriendje. De ene kant van de familie is joods en Democrate en heeft hier helemaal niks op tegen. Ze hadden het allemaal wel aan zien komen. De andere kant van de familie is Katholiek en Republican. Hun reactie was: "Oke, nou ja, misschien gaat dat nog over." Wat zo ook letterlijk tegen hem werd gezegd. Aan de joodse zijde zijn er twee geadopteerde neven van Steph. Een van hen is gefrustreerd en staat de hele middag met een voetbal aggresief de bomen van Steph's moeder kapot te schieten. De andere neef is met de auto. Zijn auto kan alleen gestart worden als hij eerst in een puffertje blaast. Op die manier weet de motor dat hij niet heeft gedronken. Dit krijg je uiteraard niet bij een enkele overtreding. Wanneer ik met hem zit te praten komt oma binnen lopen. "Oma! Laat Rob eens zien hoe een tier groter is dan je andere!" Gelukkig doet oma dat niet, maar ik sta wel even perplex!

Die avon werd er dus pizza gegeten en ik moet zeggen dat ik nog niet een slechte pizza op heb hier in New York. Doordat er hier ontzettend veel Italiaanse imigranten zijn, is de pizza echt van hoge kwaliteit! Na het eten kijk ik samen met naar neven een voetbalwedstrijd van de Goldcup, terwijl Steph naast me op de bank slaapt nadat we de avond ervoor voor de vierde keer zijn wezen stappen en zij niet een dag heeft uitgeslapen. Tante komt binnen lopen. "So does Holland have a good soccer team?" Ik zeg hier verder niks over even. Dan begint de neef van het puffertje over het feit dat hij een pistool wil. Volgens the second amendment mag dat ook in de Verenigde Staten en hij heeft geprobeerd zijn moeder ervan te overtuigen dat zij ook een pistool in huis moeten nemen en wel om de volgende reden. Als hij kanker krijgt wil hij zich zelf meteem van kant maken. Hij wil zijn familie kunnen bescheremn tegen dwazen en criminelen. Hij is tegen de overheid en als er ooit een revolutie komt zal hij niet de gene zijn die de eerste politici ombrengt, maar als ze dan toch bezig zijn dan wil hij er ook wel een paar omknallen. Vervolgens is het zo dat als er een apocalyps komt hij zich zelf eerst helemaal kapot zal zuipen en vol zou stoppen met drugs om vervolgens iedereen af te knallen en te starten met zijn familie, want hij gelooft toch niet in het hiernamaals. Er komt een heel professionele reactie van zijn neef en schoonzus. Zij weten dat hij gestoord kan zijn als hij gedronken heeft en ze reageren dan ook heel rustig en laten hem in zijn waarde. Zijn schoonzus zegt vervolgens: "Dus als ik goed begrijp moeten wij gewoon er voor zorgen dat we niet bij jou in de buurt moeten zijn als er een apocalyps komt" Oh maar jullie twee hoeven niet bang te zijn. Jullie wonen 15 kilometer hiervandaan. Je denkt toch zeker niet dat ik de auto ga nemen. Het is de apocalyps, de wegen zullen helemaal vol staan en ik ga echt geen 15 kilometer lopen, ik blijf lekker hier." Is zijn dood normale reactie. Wanneer iemand hem wijs naar buiten heeft genomen om ijs te halen heb ik het met zijn broer en schoonzus over het feit dat ie gast nooit van zijn leven een geweer in handen mag krijgen. In mijn ogen is dit overigens de grootste rede waarom er in Canada honderd keer minder doden per jaar worden gepleegd.

Als de famillie langzaam aan het huis uitdruppeld kijk ik met de twee homo's, Steph en haar moeder de Miss USA verkiezing. Er komt een reclame van Bob Hope. Ik ken die man niet, maar hij schijnt in de jaren '60 heel populair geweest te zijn. Moeders reactie: "Steph do you think that the Netherlands will have famous people where we don't know about either?" In eerste instantie probeer ik mijn lach in te houden, maar als Steph bijna huilen uitbreekt van het lachen, houd ik het ook niet meer.

We worden afgezet bij het station voor de trein terug naar Penn Station, New York. Haar moeder vraagt nog even aan Steph of zij denkt dat haar jonge neefje en nichtje van acht en tien het raar gevonden zouden hebben dat haar broer de hele dag lag te rollebollen op de bank met zijn vriendje." Als we thuis komen zegt Steph: " My family is crazy but I had a really good time," Ik ben het volledig met haar eens.

robvandemerwe Positie 20052 (0 p.) Lid sinds 17-06-2011 Foto's en tips: 20 Blogs: 6 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Moose Pizza
0 3
Gepost op 19 juli
Canada Atlantische kust
Cape Breton
0 2
Gepost op 14 juli
Canada Atlantische kust
Canadese gastvrijheid
0 3
Gepost op 06 juli
Canada Atlantische kust

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hoi Rob,
Wat een bizar verhaal zeg. Ik zag je in gedachte met je oren klapperen .......Maar goed dat je niet lang bij deze familie blijft logeren want dan jij kwam terug als Billie Turf. Wel heel leuk het "echte" leven daar mee te maken en gelukkig is 15 km voor sommige mensen erg ver lopen.
Heel veel plezier komende tijd. Thea

awesomemore

Door: awesomemore • Geplaatst op

leuke en vermakelijke blog, kan ook bijna niet anders met de ingredienten die de familie biedt.

Door: • Geplaatst op

He, Robberto, ik heb je dus gevonden en kan gewoon een reactie schrijven. Heel achterlijk verhaal. Wat een achterlijke, crazy familie. Volgens mij doe je een cursus fastfood vreten en ga je het record stappen verbreken. Doen deze mensen ook nog gezonde dingen? Toch heel tof dat je zo midden in het amerikaanse leven kunt staan met hun bijzondere rariteiten.

Knuffel Marjel

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Een typisch Amerikaanse familie of gewoon een 'crazy' doorsnee gezin? Vermakelijk verhaal in ieder geval, dat ons een mooi inkijkje geeft in hoe een 'gemiddeld'(...) Amerikaans gezin dit soort dagen zou kunnen vieren. Goed geschreven en leuk om te lezen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.