New York City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De Brug naar Brooklyn

New York City,
Verenigde Staten


De Brooklyn Bridge vormt de oversteek vanuit Manhattan naar stadsdeel Brooklyn. Het imposante bouwwerk heeft een lengte van 1825 meter en een breedte van 27 meter, en is daarmee een bezienswaardigheid op zichzelf. Een wandeling over de brug is eigenlijk een must, en daar kan ik je drie redenen voor geven:

1) Je realiseert je pas hoe groot het bouwwerk is als je er overheen loopt. Bovendien vormt het ontwerp een mooi lijnenspel dat continu verandert wanneer je loopt.

2) Hoe verder je vanaf Manhattan de brug op loopt. hoe mooier het zicht op de skyline van Manhattan wordt. Neem de tijd voor de wandeling, want er zijn heel wat Kodak-momenten, om het maar even oldskool te zeggen. Het gedeelte van de brug aan de Brooklyn-zijde, is (in tegenstelling tot de Manhattan-zijde) best rustig en hier worden je niet de hele tijd souvenirs opgedrongen.

3) Het brengt je meteen in een andere wijk van New York. Veel toeristen blijven steken in Manhattan omdat daar eigenlijk ook bijna alle wereldberoemde bezienswaardigheden te zien zijn. Central Park, Times Square, Empire State Building, noem maar op. Je vindt echter in de andere wijken van de metropool weer een andere sfeer die je beeld van de stad nog nét wat completer maken.