New York City reisblogs

NY - de toppers op nét even een andere manier bekeken

dboe was er (tot 23 sep 2008) Gepost op 15 feb 090 reacties

Het was zover; voor het eerst voet op Amerikaanse bodem ! Vanaf het vliegveld New Ark waren de wolkenkrabbers van Manhattan al goed te zien. We hadden al volop plannen want door het tijdsverschil kwamen we vroeg in de middag aan. Maar toen we vriendelijk werden begroet door de douanebeambte bleek dat we onze plannen moesten bijstellen. Hij zei ‘oahw.. this is not good!!...’ nadat hij mijn paspoort had gescand. Vervolgens werd mijn zus naar de bagageband gestuurd en ik naar beneden geleid. Vanuit die ruimte kon ik de bagagebanden zien dus ik probeerde haar te SMS-en. Dit mocht dus niet.. Staan kijken of ik haar zag mocht ook al niet. Ik moest gewoon gaan zitten werd mij nors verteld door een man met volop munitie aan zijn riem. Na een poosje wachten werd ik gelukkig geholpen door een vrolijke jongen met een goed gevoel voor humor. Hij legde mij uit dat mijn paspoort als ‘verloren’ stond geregistreerd. 2 jaar geleden heb ik inderdaad gemeld dat ik mijn paspoort kwijt was maar ik had destijds ook doorgegeven dat ie weer terecht was. Helaas was dat blijkbaar niet goed verwerkt. Maar nu stond ik dus wel mooi geregistreerd bij Interpol.. Wat ze normaal in zo’n situatie doen is je per direct rechtstreeks naar huis sturen mét $ 500,00 boete.. Ondanks de ernst van de situatie kon ik gelukkig blijven lachen (ik had wel dramatisch kunnen doen maar je kan er toch niets aan veranderen dus dan maar de lol ervan inzien…). Na lang wachten kwam het verlossende woord; ik mocht blijven en hoefde niet de boete te betalen! Wat een opluchting!!!

Greenwich Village
We volgden een deel van de Capitoolgidsroute in Greenwich Village; een laagbouw buurt met mooie oude pandjes. Je loopt door de ‘Cosby Show’-straat en daar tegenover staat een ‘speel’-park waar volop activiteiten waren. Verderop in een zijstraatje was een geweldig mooi pand helemaal verstopt ‘Grove Court’; erg mooi om te zien. Daar vlakbij (kruising Groove Street/Bedford Street, het staat nl. nergens in een boekje en ik was toch goed voorbereid en ingelezen) stonden allerlei mensen foto’s te maken van een gebouw. Dat bleek het gebouw van de tv-serie Friends te zijn. Daar tegenover staan ook nog weer 2 hele mooie houten huizen en in die straat staat ook het smalste huis van NY (nr. 75,5). Genoeg om daar te fotograferen!! Vlakbij de markt in Bleecker Street in een zijstraat daarvan was weer het huis van SATC ; Carry Bradshaw (1166 Perry Street). Doorgelopen naar het Jefferson Market Courthouse wat het 4e mooiste gebouw van heel Amerika schijnt te zijn. Helaas voor ons stond het in de stijgers en van binnen was het niet zo heel erg bijzonder.

The beast ride!
Dit was een van de toppers van ons bezoek aan NY; The Beast Ride! Het is een grote speedboat wat eruit ziet als een haai. De 2 gastheren waren het type ‘Harley Davidson’-man. Ze hadden veel humor en met luide muziek brachten ze ons binnen een half uur heen en terug naar het vrijheidsbeeld waar ze de boot even stilleggen zodat je op een afstand foto’s kan maken van Lady Liberty en de skyline. Heel gaaf om met z’n allen YMCA te doen en keihard te zingen terwijl die boot scheurt over de Hudson Rivier!!!!

loungen bij Salon de Ning
Op de hoek van 55th street ligt het Peninsula hotel. Het dakterras/bar bovenop het hotel, Salon de Ning, is een aanrader is een aarader! Mooi uitzicht op hoogte naar 5th av., Trump Tower en een smal gedeelte van Central Park. Het was wel enigzins duur – alleen the rich komt daar zo te zien ('s middags champagneflessen bestellen was daar blijkbaar heel normaal) maar loungen met een cola (wij, á $ 7,50 per glas) vonden ze dus ook prima.

Fietsen over Brooklyn Bridge
Na genieten bij Pier 17 hebben wij daar 2 uur een fiets gehuurd en zijn we over Brooklyn Bridge gefietst. Aan de overkant van de brug richting uptown is een parkje, echt een van de mooiste plekjes om te fotograferen, absoluut de moeite waard!!! Maar het koste nogal wat moeite om daar te komen. Je kan niet rechtstreeks vanaf de brug naar de boulevard en moet dus eerst een stuk door Brooklyn wat nog wel redelijk ging maar om aan de andere kant van de brug te komen moest je nog weer door een achterwijkje met een straat wat je niet eens straat mag noemen…
Het was trouwens schrikbarend om te zien in wat voor staat de brug was! Overal roest en afgebladderd verf…
We waren blij dat we op de fiets waren want de brug is behoorlijk lang en het was rond het middaguur behoorlijk heet dus wij zagen al die wandelaars zweten en wij heerlijk met een fris windje erlangs fietsen, ha ha.

Genieten in Central Park
Ik had gelezen dat er fietsverhuur was bij the boathouse in Central Park en ik had gezien dat er bovenaan het park een boathouse was maar daar aangekomen bleek dus er in het midden van het park ook een boathouse zit….. dus toen maar gelopen van bovenaan het park naar downtown. Achteraf blij dat we daar toch niet gefietst hebben want dan hadden we lang niet zo veel gezien als nu. Eerst langs Conservatory Garden (leuk maar volgende keer start ik vanaf 96th street naar beneden, da’s mooi zat) langs het grote meer, the Great Lawn (leuk om al die familie’s te zien die daar verjaardagen ed. vieren) naar Belvedere Castle. Van daaruit heb je een rotsig en heuvelig pad (the Ramble, mooi!) naar Bow Bridge waar stelletjes romantisch onderdoor varen met bootjes. Toen naar Bethseda fountain en terrace (o.a. te zien in de Die Hard-film). Daar was een bruidje een fotoreportage aan het maken en daar was het ook een erg mooie locatie voor! 2 jongens gaven een geweldige show waar we hebben bij staan kijken (http://www.youtube.com/watch?v=Q5EO5-DhrpU). Richting Strawberry Fields was ook de Skaters ring / Rollerskate Disco waar binnenin een dj stond en NY-ers stonden te dansen (en er buiten omheen dus mensen op skates). Dus wij bedachten ons niet en zijn er ook tussen gaan staan dansen. Echt the NY feeling! En het was ook supergave muziek. Baal nog dat ik toch geen cd heb gekocht van ze. Toen wezen zingen met the Beatlesfans bij het Imagine gedenkteken en toen we verder liepen zagen we een groep mensen bij elkaar staan op een veld. Wij dachten eerst dat het een groep familieleden waren, toen na beter kijken leek het wel iets religieus en toen werden we toch nieuwsgierig; bleken het echte hippies te zijn met bloemtjes in het haar en vlindertjes getekend op het gezicht. Maar ze zongen wel heel mooi dus wij konden weer de verleiding niet weerstaan en hebben gewoon lekker meegedaan, ha ha.


dboe Positie 10953 (0 p.) Lid sinds 04-11-2008 Foto's en tips: 0 Blogs: 1 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
vanaf deze plek heb je het mooiste uitzicht op Brooklyn Bridge e
blogfoto nr. 2
fietsen over een verroeste Brooklyn Bridge
blogfoto nr. 3
Je ziet vanalles in Central Park! Dit was bij de rollerskate dis
blogfoto nr. 4
Wij kwamen Luke Perry (Dylan van BH90210) tegen op de hoek van C
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.