New York City reisblogs

Vliegen op JFK en dan verder..... naar NYC met de metro!

worldtraveller was er (tot 31 mrt 2011) Gepost op 01 apr 110 reacties

We zijn op 23 maart vanuit Amsterdam vertrokken, lekker op tijd en zonder gehaast met de trein naar Schiphol. Het plan was om dit ook te doen vanaf JFK airport naar NYC. We zijn 3x eerder in NYC geweest, waarvan 2 x via Newark airport en 1x JFK airport. Verbinding Newark-NYC is makkelijk te doen met de trein. De andere keer hebben we ons op laten pikken met een shuttledienst. Dus nu gaan we op de zuinige tour en gaan we de Metro proberen. Nou ik moet zeggen dit is me echt meegevallen. Je pakt de AirTrain op JFK richting Jamaica station. Newark heeft trouwens dezelfde service maar je hoeft hier in JFK, in tegenstelling tot Newark, geen kaartje te kopen voordat je instapt . Je betaalt pas bij een Metro kaartjes machine na het uitstappen, 5$ voor de AirTrain en 2.75$ voor een Metro kaartje richting Manhattan. Het is lekker makkelijk gemaakt er gaat hier namelijk maar een Metrolijn, namelijk de E line. En dan ben je binnen een uurtje in hartje Manhattan op Penn station. Van hieruit kun je alle kanten op met nog steeds hetzelfde kaartje. Dus voor een kleine 10$ van het vliegveld JFK naar Manhattan.
New York is een stad waar je, of van houd, of die je haat. Een tussenweg is er niet denk ik. We blijven hier een dag of negen.
Een van de dingen die ik deze keer ging doen, buiten de normale toeristische attracties, is een model shoot. Ik had een model in Nederland al geregeld dus was ik erg benieuwd. Foto,s volgen nog als ze niet geweigerd worden.

worldtraveller Positie 14387 (0 p.) Lid sinds 12-09-2007 Foto's en tips: 690 Blogs: 12 Fans: 3
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Onbekend maakt Onbemind Deel 4
0 0
Gepost op 17 maart
India Himachal Pradesh
Onbekend maakt Onbemind. Deel 3
0 2
Gepost op 16 maart
India Himachal Pradesh
Onbekend maakt Onbemind. Deel 2
0 0
Gepost op 16 maart
India New Delhi

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.