Naakte cowboy burgemeester? image
Wolkje

Naakte cowboy burgemeester?

Robert Burck, beter bekend als de Naked Cowboy, gaat campagne voeren om burgemeester van New York te worden. De cowboy vermaakt dagelijks hordes toeristen. Times Square heeft Burck al in zijn macht, maar nu is het tijd voor de rest van New York, moet hij gedacht hebben.

Gekleed in een witte onderbroek met een cowboyhoed en cowboylaarzen trekt de 38-jarige Newyorkse straatkomediant het hele jaar door de aandacht. Gewapend met een gitaar en zijn spierbundels is hij een vakantieherinnering waar menig toerist mee op de foto wil.

Creativiteit

De Naked Cowboy verdient ongeveer $1000 (€1225) per dag. Een aardige verdienste, maar nu is het tijd voor het serieuzere werk. Een gooi naar het burgemeesterschap van de Big Apple lijkt hem wel wat. 'Met mijn creativiteit weet ik als geen ander om met weinig toch veel te bereiken', aldus Burck. 'Die manier van handelen wil ik graag delen met mijn mede-stadsgenoten.'

Bloomberg

De volgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats in november. De huidige burgemeester Michael Bloomberg heeft al miljoenen uitgeven voor zijn campagne. Hij gaat voor een derde vierjarentermijn. Momenteel is zijn enige echte tegenstander de weinig bekende William Thompson. Thompson heeft er naast Bloomberg moeite mee om gehoord te worden. Een probleem waar Burck in ieder geval geen last van zal hebben; alleen al met zijn aankondiging heeft hij de wereldpers weten te halen.