New Mexico reisblogs

Drivers licence

dianethone was er (tot 07 jul 2003) Gepost op 07 mrt 107 reacties

New Mexico,2003. Rijdend naar White Sands NP en Carlsbad Caverns NP hetgeen een eentonige bedoening was....,het was een lange rit ,en hoe gaat dat,je gedachten dwalen af, je aandacht verslapt en mijn man was zelfs ingedommeld.
Er kwam zo'n godvergeten stadje in zicht en op de automatische piloot reed ik daardoor..er totaal geen erg in hebbend dat er zoiets bestaat als snelheidsbeperkingen! En net toen ik daar aan dacht.......jawel....!! Met veel lichtgeflikker en een snerpende sirene reed er een flik achter mij!

Ik 'pulled over'(zo noemen ze het dan)en kreeg een deja vue! Waar had ik dit nog gezien??...A ja,Thelma en Louise...die moesten ook aan de kant en dan kwam er die flik en toen haalde Thelma een pistool voor de dag en stopte die verbouwereerde flik in de kofferbak! Ha,ha....maar een blik in de spiegel en ik stopte mijn denkbeeldig pistool in het handschoenkastje want..de flik die eraan kwam was niet die knappe gast van Louise maar een grimmig ogend heerschap dat van huis uit zeker niet de plezantste was!

Behangen met allerlei indrukwekkende (scalpen?)nee,gereedschap om boeven te klissen kwam de man op de ruit kloppen en eiste kortaf "drivers licence!"

Mijn rijbewijs dateerde vanuit de jaren stillekes,de foto die erop stond,die wou je liever niet publiekelijk tonen maar er viel niet te kiezen,ik stak hem dat vodje papier toe.

Hij bekeek het met,stak het me terug toe en zei:"I asked for your drivers licence!"

Ik gooide het over de boeg van toerist die de taal niet spreekt: ''euh...??"

Daar maakte hij korte metten mee en vroeg wat ik kwam doen zonder een woord engels te kunnen spreken en hij werd nog wat kwaaier.

Dus,ik koos eieren voor mijn geld en kon ineens toch een woordje engels,genoeg om hem te vertellen dat dit nu mijn rijbewijs was.

Toen volgde er een tirade waarbij hij zijn ongenoegen uitte over mijn onozel rijbewijs,dat hij me mee naar het bureau moest nemen(slik!)dat ik de wet had overtreden en bijgevolg een flinke "fee"te verwachten had!Ik begon zelfs te verlangen naar die "fee"alles beter dan mee te moeten..

Ik begon dus tegen heug en meug onderdanig te doen(echt niet mijn sterkste kant)en "yes sir" "I'm sorry sir" te zeggen en dat had dan precies toch effekt want na een"I' dont allow speeding,especially not in my town" gaf hij mijn rijbewijs terug met de woorden:"I can't give you a fee because you have a wrong drivers licence"en we mochten beschikken!
Van een anticlimax gesproken..

Eenmaal uit het zicht ben ik gestopt om mijn rijbewijs eens goed te bekijken en ja,er stond alleen maar Nederlands en Frans op dus voor die man had het eender wat kunnen zijn!


De jaren daarna heb ik me voorzien van een internationaal rijbewijs,niet dat ik zo graag een boete heb maar mee naar het bureau te moeten,dat liever niet!!

En dat ik de rest van de trip me nauwkeurig aan de snelheidsbeperkingen heb gehouden....kun je je voorstellen!

dianethone Positie 104 (15517 p.) Lid sinds 24-10-2009 Foto's en tips: 1719 Blogs: 35 Fans: 14
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

En weer is het jouw schuld....
0 13
Gepost op 19 oktober
IJsland
IJsland ...Een hype??
4 13
Gepost op 29 september
IJsland
Externe voeding uitgevallen.
0 9
Gepost op 04 juni
Frankrijk Elzas en Lorraine

Reacties bij deze blog

Hermine

Door: Hermine • Geplaatst op

Weer een lekkere doorlezer! Ik heb weer zitten grinniken hoor!

Jelle51

Door: Jelle51 • Geplaatst op

wat grappig, en die flik moet maar niet deze kant op komen, moet ie Vlaams of Nederlands leren spreken>

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Vermakelijk verhaal! Ja, hoe kom je er ook bij om te speeden in ZIJN stad? Die woorden van hem zeggen al genoeg over dit soort figuren, die beschouwen de stad als bijna persoonlijk eigendom! Met dit soort gasten valt niet te spotten maar ik kan me voorstellen dat je aan die kofferbak dacht! Tja, je hebt in ieder geval een mooi stukje echte Amerikaanse folklore ervaren, dat goed is afgelopen!

dereizigers

Door: dereizigers • Geplaatst op

hi hi, wat een ervaring en prachtig verwoord in het Vlaams/Nederlands. Gelukkig heb je er verder geen last van gehad en heeft het geen Thelma en Louise eind tot gevolg.

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

wat een verhaal! zo kan dat gaan in de States!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.