New Mexico reisblogs

Magische plek in New Mexico

dianethone was er (tot 12 jul 2003) Gepost op 12 dec 097 reacties

2003 was het jaar van de mule trip maar ook het jaar dat de diagnose gesteld was van mijn man zijn ziekte : Alzheimer! Niet niks...en toen wist ik bijlange nog niet wat het allemaal inhield!
Maar we gingen onze derde "States" trip maken en het zou New Mexico worden met daarna Arizona.
Zodus, we bezochten o.a. Petrified Forrest,Carlsbad Caverns,Guadeloupe Mountains,White Sands ,Taos,Santa Fe en dan ook nog het vliegtuig kerkhof in Tuscon.
En dan op weg naar de Grand Canyon om het highlight van de vakantie mee te maken : de muletrip.
Maar onderweg,nabij Silver City,kon je de Gila Cliff dwellings bezoeken.Enkel een ommetje van zo'n 60 km..weliswaar een heel bochtige weg zodat je toch wel twee uur moest uittrekken om er te geraken.
Daar aangekomen was het een kleine beklimming met links en rechts bordjes met de bede om "de ratelslangen met rust te laten!"
De grotwoningen zelf waren in vergelijking met die van Mesa Verde natuurlijk een pak eenvoudiger ,er was dan ook veel minder belangstelling voor! Er was daar een man,een 'volunteer' die het verhaal van de plaats vertelde en toen hij uitverteld was mijmerde hij hardop over hoe lang hij het al deed en hoe hij de seizoenen had zien passeren...regen..zelfs sneeuw..en wat voor een magische sfeer de plaats wel had!
We lieten de man verder mijmeren en gingen even verderop op een soort stenen bank zitten ..en plotseling voelde ik het...een gevoel van oneindige vrede,van totale geborgenheid,.eigenlijk niet onder woorden te brengen en niet te vergelijken met wat anders ook! Heel raar en onverwachts maar pertinent duidelijk!
Mijn echtgenoot,die voelde niks maar ikzelf,het is nu zes jaar geleden,herrinner het me als was het gisteren!

Alzheimer is de strijd aan het winnen...ikzelf wou terug daar te zijn..voor eventjes!

dianethone Positie 98 (14652 p.) Lid sinds 24-10-2009 Foto's en tips: 1718 Blogs: 35 Fans: 14
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

En weer is het jouw schuld....
0 13
Gepost op 19 oktober
IJsland
IJsland ...Een hype??
4 13
Gepost op 29 september
IJsland
Externe voeding uitgevallen.
0 9
Gepost op 04 juni
Frankrijk Elzas en Lorraine

Reacties bij deze blog

Hermine

Door: Hermine • Geplaatst op

Een erg ontroerend verhaal dat mij raakt. Ik ben blij dat ik je via RR heb leren kennen: je bent een warme persoonlijkheid en ik geniet van je taalgebruik en mooie foto's. Ik hoop dat de herinneringen aan de reizen die je met je man hebt gemaakt een steun voor je zijn. Heel veel sterkte!

Lola

Door: Lola • Geplaatst op

Ik moet steeds aan je denken. Gek is dat, ik heb je nooit ontmoet. Maar wel heb ik een vaag vermoeden wat dit met je kan doen, al heb ik het niet dagelijks van zo dichtbij meegemaakt. En geschreven woorden zeggen zoveel... Ik wens je nogmaals alle kracht toe in deze moeilijke, emotionele tijd!!! Groetjes, Eva

Leeu

Door: Leeu • Geplaatst op

Je verwoord het grote verlies van het geheugen van je man erg mooi. Het verdriet en elke keer weer afscheid van een deeltje van je man moeten nemen is hard. De strijd is ongelijk en je weet dat je hem gaat verliezen, alleen niet wanneer en ook de snelheid waarmee niet. Het is mooi dat jullie samen mooie reizen hebben kunnen maken en de herinnering daaraan is goed. Sterkte

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Wat knap dat je je emoties zo mooi kunt verwoorden. Houd je vast aan de mooie gedachten en ervaringen die jullie samen hebben!!! Heel veel sterkte!!!!

Lola

Door: Lola • Geplaatst op

Een ontroerend verhaal...ik leef met je mee en wens je heel veel sterkte!!! En hou die herinnering vooral vast. Goed dat je hem vastlegt op schrift en heel dapper dat je zo open bent in je blog!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.