Miami Artikelen & Blogs

Reisnieuws

VIDEO: Dolfijnen blazen bellen

Gepubliceerd: 29 mrt 2010
1

Dat de dolfijn één van de slimste diersoorten is, is inmiddels bekend. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat ze de Amerikaanse marine helpen bij onderwateroperaties? De dolfijnen in deze video wonen in Seaworld en hebben een heel eigen bellenblaas-spel bedacht.

Tot grote verbazing van hun verzorgers en het publiek maken ze bellen door hun blaasgat. Vervolgens spelen ze hiermee door de bellen met hun neus rond te draaien en erin te bijten om ze groter en kleiner te maken. Als de bellen uit elkaar drijven, weten de dolfijnen ze door golfbewegingen te maken weer aan elkaar te krijgen.

Aftroeven

Het lijken vooral de vrouwtjes te zijn die plezier hebben in het spel. Ze proberen elkaar af te troeven door steeds perfectere en grote cirkels te maken en hier doorheen te zwemmen. Het bellen blazen is geen gezamenlijk activiteit: als een andere dolfijn naar een mooie bel toe zwemt, wordt de bel kapot gemaakt.

Zelf bedacht

Voor zover bekend zijn de bewoners Seaworld in Orlando de eerste dolfijnen die dit spel spelen. Volgens de verzorgers is het dan ook iets dat ze zichzelf aangeleerd hebben.

Bekijk hier de video
Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Staten artikelen
Reisnieuws
Miami Nights

29 aug 2012, De nacht is eeuwig jong in de partyhoofdstad van de VS. Alle subculturen van Miami – surfers, fashionista’s, homo’s en Latino’s – komen bijeen op de flinterdunne strook land van de glamourwijk South Beach om zich in het feestgedruis te s...

0
Reisnieuws
Door: Luc Bierman
TV: World's toughest towns

19 okt 2009, Toeristische steden lijken op het oog vaak veilig, maar wat schuilt er op de plekken waar de meeste mensen niet komen? Discovery Channel zocht het uit.

0
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Zwemmen met alligators

31 jan 2009, Ooit een alligator willen zoenen? Wij ook niet, maar de dierenverzorgers in het themapark Jungle Island in Florida denken daar anders over. De trainers zwemmen gezellig samen met de hapgrage dieren.

0

Reacties van bezoekers Reageer

Specie

Door: Specie • Geplaatst op

Fantastisch! Hoe doen ze het???! En dan te bedenken dat deze dieren in Denemarken door jonge mannen op afschuwelijke wijze massaal worden afgeslacht om te bewijzen dat ze echte kerels zijn. Wie zijn hier eigenlijk de slimste wezens op aarde?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.