Idaho

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Idaho image

Een maand met een camper door verschillende staten in de Mid-West.3

Idaho
Verenigde Staten
HRoddenhof

Een maand met een camper door verschillende staten in de Mid-West.3

Topje van de ijsberg.
Van uit de camper kijken we uit over de heuvels /bergen van de Grand Teton NP. In de verte zien we de top van de Mnt.Grand Teton.
Vrijdag 2 september alweer. De afwisseling in landschappen is verbijsterend mooi. Eergisteren verlieten we de campsite in Twin Falls ,Idaho. Een prachtige rit naar Craters of the Moon NP.
Een bizar vulkanisch landschap. Het schijnt dat het er op de maan ongeveer zo uit ziet.
We zijn vroeg, we melden ons bij het Visitors Center en krijgen een handvol gratis informatie mee. Bij de poort gebruik ik de Nationale Parken pas en we mogen naar binnen. Op de campground zoeken we een mooie plek tussen de lava resten. We starten met de park loop, zo, n 20 ml geasfalteerde weg die langs alle bezienswaardigheden leidt. Bij een mooi vieuwpoint gebruiken we de lunch en genieten van de mooie omgeving. Je kunt een top beklimmen, wat we doen natuurlijk. Ik geniet enorm van deze klim, zonder pijn in de heup, ik loop gedachteloos naar boven!! Het uitzicht is verbijsterend, zover je kunt kijken lava velden, vulkaan resten, grotten en tunnels. Een eind verder lopen we 4 km de lava velden op, via een trail. De Indian tunnel, een lava tube van zo, n 500 mt kunnen we niet weerstaan. We dalen af en klauteren en zien de meest grillige en bizarre lava formaties. Later lees ik dat je hiervoor een permit moet hebben;), om de white-nose-syndrome schimmel niet te verspreiden. Een levensbedreigende ziekte voor de Bats, Vleermuizen, in Craters of the Moon. Je herkent de zieke vleermuis aan, ja inderdaad, de witte neus. (Zouden meer ziekten moeten hebben, Aids bv.) We gaan nog twee grotten in, mooi maar eng en koud. Het is zo, n 25 c, maar als je zo, n grot in loopt slaat algauw de damp van je af en bevriest je adem. Genoeg excitement voor vandaag.
De parkranger houdt om half 9 een praatje in de openlucht. Het is stervenskoud op de metalen bankjes. Bibberend horen we haar, tís een jonge dame, met een vreselijk irritant hoog stemmetje aan en horen dus dat we de hele vleermuizenpopulatie in gevaar hebben gebracht om zonder permit de grotten in te gaan. Gelukkig bleek ook dat we de permit zondermeer hadden gekregen omdat we alle vragen met nee konden beantwoorden.'Pffffff.
De nacht was koud, we konden maar niet warm worden, het zal zo, n 6 graden boven 0 zijn geweest. De 4 lullige dunne fleece dekentjes die bij de uitrusting van de camper horen,en de pyjama waren niet genoeg om lekker door te kunnen slapen. Natuurlijk kan de kachel aan, maar dat is een beetje tegen ons principe;).
Aangezien het echte werk nu pas gaat beginnen, Grand Teton en Yellowstone, met nog koudere nachten in de bergen hebben we onderweg een dikke slaapzak aangeschaft.
Door een afwisselend landschap van landbouw en bergen, canyons en langs de Snake River arriveren we om 3 uur in Jackson, een klein toeristen stadje aan de voet van het NP.Grand Teton. Het uitzicht op de enorme bergketen is fantastisch. We lopen even door het stadje en vinden het aardig maar erg toeristisch. Gauw de natuur in, op campsite de Grose Ventre vinden we een mooie plek met zoals gezegd uitzicht op het topje van de ijsberg.

Foto's

2d345.jpg
2d345.jpg
HRoddenhof
a05ce.jpg
a05ce.jpg
HRoddenhof
0b21e.jpg
0b21e.jpg
HRoddenhof