Idaho

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Idaho image

Een maand met een camper door verschillende staten in de Mid-West.2

Idaho
Verenigde Staten
HRoddenhof

Een maand met een camper door verschillende staten in de Mid-West.2

In alle staten.
Letterlijk, de start in Utah, dan Nevada in over de bergen en prairies, woest en leeg is het landschap, hier en daar een paar koeien en een afgelegen ranch, onzichtbaar maar het bord Pointer Ranch 4 ml, verraad dat er leven is. Meer dan 100ml, en bijna geen mens te zien. De camper trekt prima op in dit bergachtige gebied, slechts een voorproefje van wat ons nog te wachten staat. Van 1600mt over een paar passen van 1800 mt. en weer afdalen. Vandaag rijd ik mijn eerste 125 mijlen. Gaat prima, cruise controle, zo, n 60 mijl per uur, relaxed. Je vergeet bijna dat je zo’n bak achter je hebt. Beetje zijwind gevoelig dat wel.
De Higway 93 North volgen we. Idaho heet ons welkom, staat op het bord. Langzaam verandert het landschap in een landbouwgebied. Er wordt druk gehooid, gemaaid, en balen stro geperst. Rijen hooi balen liggen over kilometers verspreid. Anton haalt z’n hart op aan ronkt een combine. De temperatuur is 25 C met een frisse wind. Ik kook een heerlijke pasta met een rode saus en gehakt en broccoli. De Rosé van een onbekend merk blijkt heerlijk fris te smaken. De camping loopt vol tegen de avond. De ene grote camper, trailer of sleurhut combinatie na de ander vind een plek. We kijken ons de ogen uit, de zijwanden al dat fraais.
We lunchen aan de Salmond Creek. Geen zalm te zien, maar wel een mooi plekje. Twin Falls is de eindbestemming van vandaag. Op een rustig Koa camping vinden we een plaats onder de bomen. Het zwembad lokt. In de verte schuiven uit, schotel antenne omhoog, barbecue er uit, 2 stoeltjes…….En meestal 2 mensen al dan niet vergezeld van een hondje van een onbestemd ras in een voertuig zo groot als een stadsbus. Utah, Nevada, Idaho, wordt vervolgd met Wyoming, Montana en South Dakota , Nebraska en eindpunt Colorado. Met recht in alle staten……

Foto's

8eb88.jpg
8eb88.jpg
HRoddenhof
0c918.jpg
0c918.jpg
HRoddenhof