Florida reisblogs

Miami,here we come!

dianethone was er (tot 26 aug 2009) Gepost op 31 jul 106 reacties

Florida,sunshine state! Zo profileert deze staat zich maar de vlag dekt de lading toch niet helemaal! Ben je er in het foute seizoen dan zijn mega hoosbuien je deel,je zweet je effenaf te pletter en je hart maakt op een ongezonde manier overuren!Om nog maar te zwijgen over de alomtegenwoordige mug!
Maar Florida bezoeken zonder naar Miami te gaan is ook debiel dus..Miami,here we come!

Hoe?
Te voet?
Nee,wegens veel te warm!

Hop on,hop off?
Nee wegens niet bestaand!

Duck tours bieden de uitkomst!

Boarding time!We hijsen ons gevieren aan boord van een ietwat vreemd uitziend vehikel,het heeft geen ramen,wel een dak en staat eigenaardig hoog op zijn wielen! De rest van de passagiers zijn amerikaanse toeristen.


Een man stapt op,neemt een microfoon en schetterd dat hij de gids is,van Cubaanse afkomst en hij belooft ons "one hell of a show"!

Enige argwaan steekt de kop op!

Het busje zet zich in beweging en ja hoor,de argwaan was terecht,de gids sommeert ons om luid kwaaak,kwaak te roepen.What?That's all? again....kwak,kwaaak...en nog eens ,en nog...De Amerikaanse toeristen kwaken er vergenoegd op los,de Belgen zwijgen als vermoord(gereserveerdheid is onze aard)Kwaaak!!

Koppig weiger ik ook maar het flauwste kwaakje te laten horen,onderdruk met succes mijn moordneigingen en vervloek mezelf hartsgrondig!

Tussen al dat gekwaak komen er nog enkele regeltjes,zo is het streng verboden om recht te staan! En daarmee ben ik serieus geflurkt,er bevind zich een dikke buis op ooghoogte,foto's nemen kan alleen maar door ofwel een diepe duik te nemen en langs onder te kijken ofwel door recht te staan hetgeen dus niet mag! Bye,bye Art Deco distrikt!

Ondertussen toeterd Fidel zijn weetjes,die gaan voornamelijk over waar je jezelf lazarus kan drinken voor een prikje!

Zo hobbelt het busje verder tot het eensklaps zwemallures krijgt,het duikt het water in! Het is verdorie een amfibie voertuig en het zet koers naar de in de verte opdoemende protserige villa's.
Dit is kwaakmans zijn ding,van de "Rich and famous" weet hij alles.Hij schetterd nog luider dan voorheen en het gaat in de trant van :" Do you know who's living here???? No?? Ophraaaaa !!!!! Yesssss!!" De Amerikanen krijsen verrukt,de Belgen zwijgen als vermoord.
Zo gaat het verder tot alle villa's aan de beurt zijn geweest,alle bewoners ontdaan van hun geheimen...we weten nu zelfs hoeveel harde dollars ze waard zijn...Onze busboot maakt rechtsomkeer naar de wal en word terug gewoon bus.

Art Deco distrikt?? Neeeh,we rijden langs de kust en ook hier moet Fidel zijn informatie kwijt,een opsomming van alle eettenten waar je...jawel...jezelf kunt volvreten voor een schijntje.

En dan komt het eindpunt en de verlossing in zicht,met een gevoel van zwaar afgezopen te zijn beloof ik mezelf plechtig om nooit meer in zo'n val te trappen!!

Kwaaak!

dianethone Positie 104 (15497 p.) Lid sinds 24-10-2009 Foto's en tips: 1719 Blogs: 35 Fans: 14
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

En weer is het jouw schuld....
0 13
Gepost op 19 oktober
IJsland
IJsland ...Een hype??
4 13
Gepost op 29 september
IJsland
Externe voeding uitgevallen.
0 9
Gepost op 04 juni
Frankrijk Elzas en Lorraine

Reacties bij deze blog

jdevaan

Door: jdevaan • Geplaatst op

Heerlijk verhaal, lekker cynisch, houd ik wel van.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Wat een heerlijk overdosis Belgisch cynisme haha. Als ie nou naar Cuba was gevaren? Ik moet erge lachen om je Vlaamse taalgebruik, heerlijk!

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Ja, die overdreven veiligheidsvoorschriften: zou de zware jongens inhuren om DD een lesje te leren.

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Hahaha, mooi ingetrapt. Vreselijk dat amerikaanse gedoe......
Mooi beschreven, kwak kwaak

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Heel erg Amerikaans, zullen we maar zeggen. Mooi beschreven. Herkenbaar omdat we allemaal wel eens het "verkeerde" tourtje geboekt zullen hebben!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.