Florida reisblogs

Florida Here we come!

AMostert was er (tot 06 jan 2009) Gepost op 14 mei 100 reacties

Heenreis
Hèhè eindelijk op vakantie, Florida here we come!
Na op tijd te zijn vertrokken vanuit Amsterdam en een vertraging op onze aansluitende vlucht naar Tampa (dankzij de douane controle die volgens mij een beetje onderbezet was, waardoor onze vlucht nog op internationale reizigers moest wachten) zijn we eindelijk op onze bestemming aangekomen.
We hebben op het vliegveld onze huurauto een Pontiac G6 opgehaald en naar ons hotel gereden.
We hebben lekker een biertje gehaald en zijn lekker gaan slapen, het is immers al laat op de avond.

Dag 1: Tampa Area
We zijn rustig begonnen met onze sightseeing tour door de Tampa area. Allereerst zijn we naar de pier gereden in St. Petersburg. Hier hebben we lekker rondgekeken, een bakkie gedaan en hoopjes pelikanen op de gevoelige plaat vastgelegd. Vervolgens zijn we doorgereden naar Clearwater Beach. Helaas viel het (toch best wel mooie) strand een beetje tegen, door een paar wolken die het wat frisjes maakten. Hier hebben we geluncht en zijn daarna doorgereden naar het centrum van Tampa die we dus niet hebben gevonden!? We zijn maar doorgereden naar Ybor city, een stukje stad dat vroeger een verpauperde wijk met heel veel criminaliteit was en nu helemaal is schoongeveegd en gerestaureerd. Hier vindt je een hele straat met cafés, bars en restaurants, waar je zeker wel een leuk avondje kan doorhalen. Zo pakten ook wij een lekker terrasje en hebben daarna een restaurant uitgezocht om te gaan eten. Voor de mensen die van Sushi houden en ooit nog eens van plan zijn om naar Tampa te gaan raden wij aan om naar Samurai Blue te gaan. Beetje vergelijkbaar met Oni, maar dan nog toch een tikkeltje lekkerder (en zeker very cheapy, cheapy) en zowaar een restaurantje waar geen tv’s aan de muur hangen.

Dag 2: Busch Gardens
Vandaag gaan we naar Busch Gardens, een combinatie van een dierentuin en een attractiepark. We begonnen lekker rustig met een achtbaan, een kleintje zonder loopings en kurkentrekkers. Nou hier ging het dus mis, de rustige baan ging toch wel wat harder dan gedacht en dat resulteerde in een harde klap in mijn nek waardoor ik nu eigenlijk alleen nog maar voor mij uit kan kijken zonder dat het zeer doet. Dus dat was mijn eerste en laatste achtbaan ritje voor vandaag. Het is wel een heel leuk park met leuke attracties bv. De Rapid River waar je gegarandeerd een beetje nat of helemaal soaked uit komt. Gezien het toch mijn Lucky Day was kwamen wij (gelukkig ik niet alleen) beide er helemaal zeiknat uit, dan bedoel ik tot op de onderbroek en geen stukje droge stof meer over. Gelukkig is het hier zo rond de 27 graden dus de verfrissing was op zich wel even lekker.
Na een lekker dagje slenteren door het park zijn we voor we terug naar het hotel gingen eerst even langs de CVS een pharmacy gereden voor de pijn in mijn nek. Gelukkig is hier de keuze in pijnstillers en andere meuk reuze, dus met een tas vol met pillen en smeerseltjes zijn we naar het hotel gereden en hebben we ons opgefrist om te gaan eten bij Hooters.

Dag 3: Orlando Shop till you drop!
Vandaag zijn we richting Orlando vertrokken wat ongeveer een anderhalf uur rijden is van Tampa. Eenmaal aangekomen op International Drive in Orlando hebben we bij Starbucks op het terras met de laptop op schoot het hotel aan de overkant van de straat geboekt, want we zijn er achter gekomen dat het ongeveer meer dan $ 10,- scheelt per nacht als je een kamer boekt via internet.
Eenmaal ingecheckt en de koffers op de kamers te hebben gegooid, was het tijd geworden om te gaan shoppen. “ Shop till you drop” haha en we hebben ons uitgeleefd hier bij de outlets.
Even een kleine opsomming van wat we hebben gekocht: 4 paar schoenen, 5 T-shirts, 4 longsleeves, 4 spijkerbroeken, 1 korte broek een zonnebrilhouder (voor de zonnebril van Leander deze heeft hij 2 dagen geleden al gekocht in Ybor city), en een nieuwe portemonnee voor hem want het (munt)geld bleef er maar uit vallen. Na even bijkomen op de kamer van al het geshop zijn we naar Pio Pio gegaan een lekker Mexicaans kip restaurantje op int. drive.
Ik zit nu even dit stukje te schrijven en gaan zo een lekker biertje doen in het café beneden en daarna lekker slapie doen want het is morgen weer vroeg dag want we gaan naar SeaWorld!!

Voor degene die zich afvragen hoe het met mijn nek is (mamsie!) Mijn nek is met de pijn nog net zo dramatisch als gister,ik kan nu wel mijn hoofd ong. 20 graden draaien, zowel naar links als naar rechts dus toch een kleine vooruitgang.:-) helaas moet ik het nog wel even rustig aan doen met de achtbanen en aangezien we de komende 3 dagen 3 pretparken op het programma hebben staan is het behoorlijk zuur. Life is a rollercoaster, maar goed nu letterlijk, even niet.

AMostert Positie 148 (6482 p.) Lid sinds 12-05-2010 Foto's en tips: 41 Blogs: 6 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Een van de vele pelikanen die je tegenkomt in Florida
blogfoto nr. 2
Een nijlpaard aan de wandel op de bodem van zijn zwembad in Bush
blogfoto nr. 3
Tijger op de wacht in Bush gardens
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Florida Here we come! deel 4
0 0
Gepost op 14 mei
Verenigde Staten Florida
Florida Here we come! deel 5
1 0
Gepost op 14 mei
Verenigde Staten Florida

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.