Florida

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Florida image

The sunshine state

Florida
Verenigde Staten
Iwjhsantegoeds

The sunshine state

Vanochtend al vroeg vertrokken om onze trein naar Orlando te kunnen halen. Om 4 uur werden we opgehaald door de taxichauffeur die we gisteravond via de receptie van het hotel hadden besteld. De taxichauffeur van wie we het telefoonnummer hadden gekregen, nam niet op, daarom maar een taxi geregeld via het hotel.
Om 5.05 uur vertrok onze trein naar Orlando. We kregen een plaats toegewezen in de trein, die overigens best ruim was (ruimer dan in het vliegtuig). De treinreis was niet erg bijzonder, aangezien het uitzicht zeer matig was. De dorpen in South Carolina en Georgia waren zeer arm en de stations waar we stopten waren nog erger dan het treinstation waar wij waren opgestapt.
Na een reis van bijna 8 uur eindelijk gearriveerd in Orlando. Het viel ons meteen op dat het hier veel welvarender is dan in de overige plaatsen waar we zijn gestopt. Orlando heeft een echt treinstation en zelfs taxichauffeurs die in dienst zijn van Amtrak (de NS van Amerika). De taxichauffeur was echt zeer aardig en heeft ons naar het vliegveld van Orlando gebracht, waar we onze auto gingen ophalen.
We hebben weer een Toyota toegewezen gekregen, alleen nu een Avalon. Na een trip van een klein half uur kwamen we aan in ons hotel: World Center Marriott. Echt een super hotel, met 8 restaurants en 3 zwembaden. Dus zodra we onze spullen hadden uitgepakt (ja, na anderhalve week eindelijk een keer de koffers uitgepakt), meteen onze zwemkleding aangetrokken om te gaan zwemmen. Willen we net naar buiten gaan om een duik te gaan nemen, barst er echt een enorm onweer los. Dus geen zwemmen…
Ten tijde van de onweersbui het hotel even verkent en de was gedaan (wel makkelijk dat er wasmachines en drogers beschikbaar zijn in het hotel). Nu kunnen we de komende anderhalve week dus ook weer fris over straat. Morgen en overmorgen gaan we Disneyworld en Epcot bezoeken!!

Foto's

6f884.jpg
6f884.jpg
Iwjhsantegoeds
9b967.jpg
9b967.jpg
Iwjhsantegoeds