Colorado reisblogs

Baseball, Colorado Rockies vs New York Metz

Bocaj is er nu(tot 18 apr 2010) Gepost op 16 apr 100 reacties

Wat is er meer Amerikaans dan baseball. Mijn vriend Brent heeft een vriend in Denver die 4 seizoen kaarten heeft voor de Colorado Rockies. Dinsdag zijn we met de lightrail naar het Coorsfield gegaan voor de wedstrijd van de Colorado Rockies tegen de New York Metz. Ook als je geen kennis hebt met seizoenskaarten kan je voor de meeste wedstrijden aan de kassa een kaartje kopen vanaf ongeveer 7$.
Vriend Steve is een hartstochtelijk baseball fan en een prima gids. Na aankomst eerst een ronde rondom het hele veld gemaakt, het stadion bestaat uit 2 ringen waarbij je vanaf de tussenring (eten, drinken, souvenirs, toiletten, etc.) de wedstrijd kan blijven volgen. Op een gegeven moment staat Steve met zijn armen te zwaaien dat ik snel moet komen, hij staat van bovenaf in de bullpen (plaats waar de werpers zich warm gooien) te kijken, zodra ik er ben roep hij naar beneden dat hij zijn vriend uit Amsterdam heeft meegenomen naar zijn eerste baseball wedstrijd en graag een bal wil hebben, de pitcher die aan het warm gooien is pakt een bal die Steve met zijn baseballhandschoen vangt en vol trots aan mij geeft, een heel bijzonder begin van mijn eerste baseball wedstrijd.
Hierna onze plaatsen opgezocht waar Steve in detail het spel aan mij uitlegt terwijl we de wedstrijd volgen, ondertussen halen we om beurten bier, hotdogs en al het andere eten en drinken wat tijdens de wedstrijd wordt gegeten (precies zoals ik het mij herinner van de tv).
De wedstrijd verloopt voorspoedig voor de Rockies en al vrij snel staan ze een aantal slagen voor. Als ik om heen kijk op de tribunes vallen me aantal zaken op, toeschouwers met een leeftijd van 4 tot 94 jaar, veel gezinnen, families en vrienden groepen, bovendien zitten de fans van beide teams bij elkaar in het zelfde vak en bespreken uitgebreid hoe het spel verloopt. Dit is wel een hele verademing als je dit vergelijkt met all problemen rondom de aanstaande bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax.
Ik leer een hoop van het spel van Steve en de avond verloopt boven verwachting. Tijdens een korte pauze loopt er een cameraman ons vak in die kort mensen filmt wat direct op het megagrootte scherm wordt uitgezonden. Brent vindt het een uitdaging om op het scherm te komen, op de muziek van John Denver’s Contry Boy springen we met z’n vieren op en beginnen te dansen en te springen, de cameraman pikt het gelijk op en zien we ons zelf meer dan levensgroot op het scherm staan waar iedereen ons ziet. Hierna beginnen de GSM’s gelijk over te gaan, mensen die ons kennen en ook in het stadion zijn hebben ons gezien en laten dit weten.
Vriend Steve vindt dat ik nog meer van het spel moet leren en wil proberen plaatsen te krijgen direct achter de slagman zodat ik goed kan zien hoe de bal naar de slagman wordt gegooid. Wederom met de kreet van zijn vriend uit Amsterdam tijdens zijn eerste baseball wedstrijd krijgt hij ons steeds dichterbij, op een gegeven moment zitten we nog maar 4 rijen verwijderd en kunnen het spel van zeer dichtbij volgen. Uiteindelijk winnen de Rockies met 11-3 van de Metz.
Ik heb enorm genoten en geleerd van een populair tijdverblijf in Amerika en besluit een aandenken in de vorm van een Rockies shirt en cap te kopen wat ik meteen aantrek en opzet en volledig opga in de overige toeschouwers.
Ben je in stad waar die dag een baseball wedstrijd wordt gespeeld en je hebt de mogelijkheid deze bij te wonen, gelijk doen, het is een uniek ervaring.

Bocaj Positie 26131 (0 p.) Lid sinds 11-04-2010 Foto's en tips: 128 Blogs: 10 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Tankstation voor wijn
0 3
Gepost op 05 september
Italië Gardameer
Lillehamer, vergane glorie
4 2
Gepost op 02 september
Noorwegen Centraal Noorwegen
Waar is de kleine zeemeermin gebleven?
2 5
Gepost op 29 augustus
Denemarken Kopenhagen

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.