Colorado reisblogs

Naar Pikes Peak via de Noordpool

Bocaj is er nu(tot 18 apr 2010) Gepost op 12 apr 105 reacties

Allereerst bedank voor alle vriendelijke reacties als welkom op RR.

Vanmorgen vroeg opgestaan, als je niet meer piepjong bent duurt het toch wel iets langer om aan het tijdverschil te wennen, nog gauw op de computer gekeken waar het ook alweer was en op weg gegaan naar Pikes Peak, was ik 15 jaar geleden als een keer geweest maar mijn vrouw was toen zwanger en kreeg last van de hoogte waardoor we weer naar beneden zijn gegaan.

Ook nog gauw in de TomTom gekeken maar daar komt PP niet in voor dus maar een plaatsje in de buurt ingegeven. Veel gebruik maken van je TT maakt je lui, je vertrouwd er volledig op en let minder op waar je heen gaat of waar je geweest bent.

Eerst bij de 7eleven nog koffie, yoghurt, water, banaan en (ik kon het niet laten) een donut gekocht voor onderweg.

Via Highway 25 naar het zuiden richting Colorado Springs gereden. Na even zoek vond ik de 24 richting Lake George, vergeet niet een stukje over de oude 24 te rijden (bruine bordjes), vooral Manitoe Springs is prachtig met diners en motels uit vervlogen tijden.

Na een tijdje rijden nog steeds geen enkel teken van de PP, TT bood ook geen oplossing dus dan wordt het opeens moeilijk, toch!! Dus bij een pompstation maar weer gewoon een `papieren` kaart gekocht, en ja hoor PP snel gevonden, had natuurlijk gewoon door moeten blijven rijden op de 24 dan was ik de afslag vanzelf tegengekomen.

Neem op de 24 de afslag naar North Pole, ja echt waar er is daar een mega kerst winkel, en zo de PP op. De Amerikaans beleefde ingang van het park geeft aan dat 15 van 19 miles beschikbaar zijn en dat ik boven de boomgrens zal uitkomen.

De PP begint al snel te stijgen en de eerste sneeuw aan de randen van de weg verschijnt. Na enige kilometers zie ik verschillende sneeuw verwijder machines langs de weg staan die de weg helemaal naar boven vrije moeten maken. Het is rustig want ik kom maar af en toe een auto tegen. Met het stijgen van de weg neemt de hoeveelheid sneeuw langs de weg toe, de weg zelf is wel helemaal vrij, gelukkig met m´n 2 wiel drive huurbak. Op hoger ik kom hoe meer sneeuw tot dat bij mile paal 15 2 pick ups van rangers de weg afsluiten.

Daar natuurlijk even uitstappen, foto´s maken en snel weer de warme auto in want de buitentemperatuur is maar net boven nul op ruim 12.500 ft. De weg naar beneden gaat wat sneller, het meeste heb je al gezien dus maar weer een beetje vaart maken. Halverwege bij een souvenirshop een koelkastmagneet voor de verzameling op jawel de koelkast gekocht.

Omdat ik de rest van de week carpool met een vriend de auto bij terugkomst in Denver weer ingeleverd. Terugreizen met de lightrail was toch wat lastiger dan verwacht, er worden alleen maar halte namen aangegeven op een standaard metro kaart zonder kaart onderligger. Als je dan nog wel weet hoe je hotel heet maar geen idee de dichts bijzijnde halte wordt dat toch iets lastiger.
Eerst tram was goed, waar dan overstappen, goed gegokt, maar dan welke lijn (keuze uit 5) en welke kant op. Na enige twijfel over de gemaakte keuze Google maps op de Smartphone aangezet om vast te stellen dat ik in de verkeerde tram zit, dus volgende halte uitstappen, terugrijden en de juiste pakken. Maar waar dan uitstappen? Met de smartphone in mijn hand zit ik continu op de plattegrond van de metro te kijken. Uiteindelijk een keuze gemaakt, blijkt achteraf 1 halte te vroeg, valt wel me dus en de 1,9 mile die ik te voet af leg gaan zowaar helemaal over de stoep, ongekend.

Zo zie je maar dat reizen met het openbaar vervoer in een grote stad op zich alweer een mini avontuur is.

Happy travels…

Bocaj Positie 26131 (0 p.) Lid sinds 11-04-2010 Foto's en tips: 128 Blogs: 10 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Als je onderweg naar Pikes Peak bent in Colorado verwacht je toc
blogfoto nr. 2
Pikes Peak or burst ik weet niet precies wat het betekend maar d
blogfoto nr. 3
Zwaar matriaal om de weg weer helemaal naar boven sneeuw vrij te
blogfoto nr. 4
Een verlaten weg op grote hoogte met sneeuw in een prachtige omg
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Tankstation voor wijn
0 3
Gepost op 05 september
Italië Gardameer
Lillehamer, vergane glorie
4 2
Gepost op 02 september
Noorwegen Centraal Noorwegen
Waar is de kleine zeemeermin gebleven?
2 5
Gepost op 29 augustus
Denemarken Kopenhagen

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Haha, leuk omrijden via de Noordpool. Leuk verslag.

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Wat een avontuur heerlijk om meetelezen.

pkoelewijn

Door: pkoelewijn • Geplaatst op

Leuk avontuur , zo naar de verse sneeuw!

Joanna

Door: Joanna • Geplaatst op

leuk vers vd pers verslag!

dianethone

Door: dianethone • Geplaatst op

Na je blog te hebben gelezen kon ik er geen touw meer aan vastknopen...Pikes Peak en North Pole...??? Laat me nu de laatste jaren telkens in North Pole gaan kerstshoppen maar maar er is daar helemaal geen PP in de buurt!! Effe opgezocht ,en grote verassing,er is zowel een NP in Colorado als in Alaska met telkens een mega kerstshop! Weeral wat bijgeleerd zie !!!!
Laat de rest van de verhalen maar komen !!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.