Californie reisblogs

Roadtrip Westcoast Verenigde Staten

Angelinek was er (tot 03 mei 2009) Gepost op 13 mei 112 reacties

Amerika het land van de vrijheid en onbegrensde mogelijkheden

Mijn autoroute- Nadat we ooit van New York geproeft hadden lokte Amerika alleen maar meer. We zijn, kan ik wel zeggen, verliefd geworden op het land en de mensen. Amerika staat voor groot, groter, grootst en over de top, mensen zijn er overdreven en hoe gekker hoe beter. Ik kan dit niet ontkennen, maar er is ook zeker een andere kant waarvan ik vind dat iedereen die moet ontdekken. De nationale parken bijvoorbeeld, wat een rust en ruimte, schitterende steden die alles te bieden hebben en de vriendelijkheid van de mensen. Ze zullen je altijd helpen en een praatje met je maken. Het land, de omgeving en de inwoners zorgen ervoor dat je je thuis voelt. Alle reden voor een mooie roadtrip!

Highway 1 is het begin van onze route, een weg die dwars door ongerepte natuur gaat en parallel loopt aan de oceaan. Je kunt niet anders dan continue links kijken naar de schitterende horizon en rechts naar de rotsformaties en natuur. Onderweg genieten we van onze vrijheid door overal te stoppen waar we willen. We zien een strand met honderden zeehondjes, we maken een klim naar de waterval van Salmon Creek, we rijden over de grote en hoge Bixby Bridge die tussen de bergen in gespannen is en we overnachten in lieve stadjes Morro Bay en Monterey&Carmel by the sea.
Bij beide kun je met een boot mee om walvissen te spotten op zee. Er is niets mooiers dan in het wild een Orka voor je neus te zien opspringen.

Steden geven energie, zo ook San Francisco. Zoveel hoogtepunten in één stad, het is zo bijzonder. Fietsen over de Golden Gate Bridge, kruiden kopen in China Town, een stukje geschiedenis op Alcatraz, je verbazen over hoe stijl de straten wel niet zijn, kijken naar de bochtigste straat ter wereld (Lombord str) en genieten van een ritje in een ouderwetse Cable Car.

Ook Las Vegas lag op onze route, nadat we de nodige rust hadden opgezocht in Yosemite National Park, konden we er tegenaan in de gekste stad van het land! We hebben geen moment gegokt, maar genoten van alle vreemde dingen die in Las Vegas allemaal kunnen. Een rit in een achtbaan van hotel NYNY, in een gondel varen bij The Venetian, witte tijgers bewonderen van Siegfried en Roy en naar het dolfinarium bij The Mirage. Tot slot hebben we gebruik gemaakt van de onbegrensde mogelijkheden die deze stad ons bood. We zijn er in het huwelijksbootje gestapt, met een getuigen van de straat, bij een gemeentehuisje waarbij de plechtigheid in 10 minuten geregeld was. Het is niet romantisch maar wel op onze manier en je trouwt tenslotte voor elkaar! In Nederland hebben we het legaal gemaakt. Dit maakt dat deze roadtrip nooit meer uit ons geheugen verdwijnt, het is het ultieme gevoel van vrijheid, doen en laten wat je wilt en dit uiteindelijk bekronen met een huwelijk! Ik kan het iedereen aanraden!

Angelinek Positie 28041 (0 p.) Lid sinds 27-10-2010 Foto's en tips: 76 Blogs: 4 Fans: 1
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Een dag uit het leven van een backpacker in India: Delhi
0 2
Gepost op 19 maart
India New Delhi
Reiskoorts
0 3
Gepost op 13 april
Nederland

Reacties bij deze blog

AngelaenAnniek

Door: AngelaenAnniek • Geplaatst op

Wat grappig! Onze huwelijksreis was ook daar omgeveer en een deel van jouw autoroute beschrijft ik ook in mijn autoroute (google maar s op mijn autoroute".

Het is een prachtig land idd!

awesomemore

Door: awesomemore • Geplaatst op

leuke route inderdaad en een voor jullie wel heel bijzonder slot!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.