Californie reisblogs

Met de camper door de nationale parken

olofensing is er nu(tot 25 jan 2010) Gepost op 25 jan 104 reacties

Met de camper door de nationale parken

In las Vegas pikken wij onze camper op. Na de nodige instructie, halen we wat te eten en rijde. We richting de grand canyon. Onderweg komen we langs de hooverdam waar we een kijkje nemen bij deze immens grote dam. We komen over de bekende route66 waar we overnachten. De volgende dag komen we dan aan, aan de zuid kant van de canyon. Het formaat van deze scheur in de aarde is niet voor te stellen. Immense afgronden en gigantisch groot. We overnachten in het lichtelijk besneeuwde bos vlak naast de canyon. De volgende dag rijden we richting het westelijke deel. Hier is de zogenaamde skywalk. Een glazen brug waar je overheen kan lopen. Na een hele slechte weg en 5 uur later komen we aan. We mogen echter Alleen met een tourbus mee om er te kijken. Foto's nemen mag niet en om op de brug te staan moet je 175 dollars betalen. Bekijk het maar, dat doen we niet. We besluiten via de route 66 naar een "spookstad". Te rijden. We overnachten vlak bij dit dorpje. De volgende ochtend komen we aan in het zeer bewoonde, vol met toeristen spookstadje. Het is een commerciële toestand geworden. Het dorpje was verlaten nadat de mijnen leeg waren, maar heeft nu een nieuwe bestemming gekregen.
Men heb zelfs nog een zeer foute gunshow bedacht wat ons helemaal doet vertrekken. De weg over de route66 is erg mooi. We rijden door Arizona, nevada, california binnen. De death valley slaan we over deze licht toch niet helemaal gunstig. We komen aan bij seqouia national park waar we overnachten. Men geeft aan met sneeuwkettingen te moeten rijden. Als we aan komen boven op de berg en de kettingen willen omleggen blijken deze niet te passen..... We rijden een uur terug naar een kleine winkel waar we iemand vinden die ze met grof geweld kan inkorten. Vervolgens gaan we het park weer in. We gaan flink omhoog en de sneeuw word steeds erger. Uiteindelijk komen we aan in giant forest. Hier staan bomen van 9,5m omtrek. Erg cool, om bij ze te komen sta je tot boven je knieen in de sneeuw. We zien rendieren een vos en een bergleeuw. We komen sneeuwschuivers tegen en het blijkt dat we slechts de tweede auto met gekken zijn die naar boven zijn gereden. En dan ook nog met een camper..... Aan het eind Vd dag rijden we terug. Het word donker, in het donker halen we de sneeuwkettingen er weer af. Het gaat bijzonder soepel. We rijden richting yosemite national park. We komen alleengeen campground meer tegen. Het park kunnen we niet in gezien de sneeuw te hoog is en er savonds laat niet geschoven word. We belanden uiteindelijk op de parkeerplaats van een fout casino waar we overnachten.
De volgende ochtend rijden we yosemite park in. Het is echt een heel mooi park. Wederom moeten we sneeuwkettingen om. Het sneeuwt hier ook flink. Overal verteld men ins dat het niet normaal is en dat records gebroken worden. Nou lekker dan. We parken onze camper op een campground. Tussen alle bomen. Overal zijn borden dat we het eten moeten opbergen vanwege de zwarte wilde beren. Ze breken in in auto's ook in de winter. Ant durft alleen nog maar met de deur open buiten te roken :-) we besluiten een van de trails naar mirrorlake te volgen. Het is 1,6 km zegt het bordje en hij valt onder de categorie eenvoudig en vlak. Na een uur lopen is het half vijf, en bedenken we ons dat we geen drinken, zaklamp of wat dan ook mee hebben. Als we vervolgens ook nog bomen horen omvallen besluiten we terug te lopen. Om half zes is het pikdonker. We zijn net op tijd. Onderweg zien we omgevallen bomen. Eenmaal terug bij de camper komt de parkranger ons opzoeken. Hij "adviseerd" ons te verplaatsen naar een open plek buiten de campgrounds. Ze hebben wat problemen met de oaktrees. Ze kunnen de hoeveelheid sneeuw niet meer houden en breken dus af. We volgen deze wijze raad maar op. 's nachtslot slaapt ant bijna niet. Overal is lawaai van afbrekende takken en bomen. De volgende dag zien we de schade. Dikke bomen van een halve meter zijn gewoon afgebroken. Bij heb toeristcenter waarschuwen ze iedereen om het liefst binnen te blijven. Looproutes zijn gevaarlijk en alle wegen naar het park zijn dicht. De sneeuw op de weg is niet het grootste probleem meer, de bomen wel. Men kan de bomen nouwelijks weghalen gezien er tijdens het zagen nieuwe omvallen. We blijven rustig op t park en kijken we wat rond. Om drie uur kunnen we in een kolone onder begelijdng het park uit. Sneeuwschuivers en zagen worden meegenomen. We hebben geluk want niemand mag t park meer in.
De volgende dag rijden we naar san francisco waar de de camper inleveren. We zitten nu in san francisco waar we ven blijven en dan via de kustroute naar los angeles gaan rijden.
Internet is hier moeilijk te vinden behalve dan wireless dus helaas weer geen foto's :-( 

olofensing Positie 36515 (0 p.) Lid sinds 21-07-2009 Foto's en tips: 0 Blogs: 21 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Grand Canyon
blogfoto nr. 2
Seqoia
blogfoto nr. 3
Seqoia
blogfoto nr. 4
Yosemite
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Canada, vancouver & vancouver island!!!!!!!!!!!!
4 3
Gepost op 04 februari
Canada Vancouver Island
San francisco, coast route, los angeles
4 3
Gepost op 29 januari
Verenigde Staten Californie
Automaten en terry fator enne blackjack
4 5
Gepost op 21 januari
Verenigde Staten Las Vegas

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hoi
Zo jullie maken wel heel andere dingen mee als Suus en Bob afgelopen zomer, wat een verschil in welk jaar getij je daar ben .
Sneeuw hebben bij hier ook genoeg vandaag zints 6 weken weer eens zonder zorgen de weg op niet met in je achter hoofd hoe komen we vandaag weer thuis
Geniet nog maar ff lekker
Gr nu even uit een groen NH maar de weersverwachtingen zijn weer sneeuw
B@rbje

Door: • Geplaatst op

Wow, ik zou ook geen oog dicht doen denk ik. Veel te spannend allemaal.
Wel weer een beleving erbij.
Nog een weekje en dan moeten jullie helaas weer terug. Geniet er nog even van zou ik zeggen. Het is hier nog steeds bar koud en de sneeuw wil maar niet verdwijnen op de plekken waar we het hebben heen geschoven door het vriezen. Gelukkig schijnt de zon wel af en toe en maakt het dan wel een stuk vrolijker buiten. Er wordt hier druk geschaatst op de ijsbaan, een weiland die ze elk jaar onder laten lopen. Helaas voor mij geen ijspret.
Dus nemen jullie een beetje zon en een lekkere warmte mee op de terugreis?

Tot snel... de thee staat klaar.

Liefs Wim en Irene

Door: • Geplaatst op

He Ant, kon je voor Frits niet zo'n boompje meenemen??

Door: • Geplaatst op

hey kids,

wat weer een geweldige belevenis zeg en gelukkig goed afgelopen.
kusjes pa en ma

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.