Californie reisblogs

United States....here we come!

dianethone was er (tot 23 jul 2001) Gepost op 23 jan 108 reacties

Na de meer obligate vakantiebestemmingen in de orde van 'resort 'hier en 'club'daar was het tijd om andere einders te gaan ontdekken!
Al lang stak het verlangen de kop op om de Grand Canyon te bezoeken en in 2001 was het zover! We gingen naar de States! Heel braafjes boekten we een begeleide rondreis,die zou ons langs de grootste highlights brengen tot in Yellowstone toe!En dat in twee weken!
Maanden op voorhand genoten we van het vooruitzicht en de vertrekdatum kwam stilletjesaan in zicht.En dan,drie weken voor D Day een telefoontje van het reisbureau:'Er kon niet vertrokken worden want er was niet genoeg belangstelling voor deze reis!' Het licht ging uit,ik had een moord kunnen plegen maar niets hielp,er waren maar twee optie's :ofwel onze centen terug ofwel zelf rondrijden! Optie nr.twee...daar kreeg ik buikpijn van...maar 'centen terug' kwam niet in aanmerking!
Dan maar voor de 'fly en drive'gekozen...! Zelf rijden in zo'n groot land....in Belgie rijd mijn man al altijd verloren..ik zag het somber in!
En dan was het zover...naar de luchthaven..en daar begon het al goed!! Het vliegtuig was overboekt en wij waren 'stand by'!! Mijn geteisterde zenuwen lagen nu helemaal aan flarden! Maar uiteindelijk mochten we toch mee en kon het avontuur beginnen!
De vlucht zelf,die verliep vlekkeloos en vermits nog net voor 9/11 waren de controles peanuts!
Aankomst in LA en met een shuttle naar het hotel voor de eerste nacht.En dan begon het : de dag erna naar Alamo voor de huurwagen en go!
En wil je weten hoelang we in LA hebben rondgereden alvorens echt op weg te zijn naar Yosemity NP?? Twee uur!Letterlijk! We hadden een roadbook meegekregen met de te volgen routes en dat heb ik uiteindelijk weggezwierd want je raakte er niet uitwijs.
Op de lange duur geraakten we dan toch aan ons eerste NP maar door al verkeerd rijden was dat maar een blitzbezoekje.
En zo ging dat verder,de hele reis stond in het teken van 'verkeerd rijden en aldus tijd verspillen!'
En dat allemaal terwijl het echt niet moeilijk is om in de Verenigde Staten te rijden,je moet er alleen erg hebben in het systeem van noord,zuid,oost of west!
Er waren nog dingen zoals de NP pas.Die hadden we meegekregen,we hoefden dus de diverse NP niet te betalen...tot we aan de grand canyon een overijverige beambte troffen die onze ID ging bekijken en er aldus achterkwam dat die parkpas helemaal niet door ons was aangekocht!Foute boel natuurlijk en wisten wij veel,we hadden het ding gekregen maar zo ging de vlieger niet op ,we moesten op straffe van vanalles ter plekke 50 $ ophoesten!
En dan San Francisco..toch wel een behoorlijke stad en als je dan niet weet welke afrit je moet nemen om tot aan je hotel te geraken...
Deze reis ligt nu al vele jaren achter ons maar ik denk er nog veel aan terug.We zijn ondertussen geroutineerde US reizigers geworden en verkeerd rijden is er niet meer bij,zelfs zonder GPS vinden we zonder problemen ons doel,het is een erg georganiseerd land met vele gemakken en soms typisch amerikaanse dingen maar met een ongeloofelijke natuur die me steeds weer in verukking brengt!

I love it!!

dianethone Positie 98 (14992 p.) Lid sinds 24-10-2009 Foto's en tips: 1719 Blogs: 35 Fans: 14
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

En weer is het jouw schuld....
0 13
Gepost op 19 oktober
IJsland
IJsland ...Een hype??
4 13
Gepost op 29 september
IJsland
Externe voeding uitgevallen.
0 9
Gepost op 04 juni
Frankrijk Elzas en Lorraine

Reacties bij deze blog

meeko

Door: meeko • Geplaatst op

Wat heb je dit leuk opgeschreven zeg! Wat zullen jullie toen gebaald hebben van alle tegenslag. Al deze ervaringen hebben er uiteindelijk wel voor gezorgd dat jullie nu niet meer anders zouden willen, grappig.

Door: • Geplaatst op

Heb een aantal van je blogs gelezen en jullie zijn inderdaad door schade en schande ervaren reizigers geworden. Erg leuk om te lezen!

Leeu

Door: Leeu • Geplaatst op

Super verhaal en goed dat je je niet laat kisten!

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Geweldig leuk verhaal.Wat zal je in angs gezeten hebben in het begin ik kan het me voorstellen.Fiijn dat het toch weer goed gekomen is.

sidonius

Door: sidonius • Geplaatst op

Leuk verhaal Diane, wij waren er ook in 2001 (voor het eerst in de States) maar in oktober, een paar weken ná 9/11. Dus: heerlijk rustig in de nationale parken, bijna geen mens te zien want niemand durfde te reizen. En inderdaad: het was even wennen aan het amerikaanse wegensysteem.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.