Californie reisblogs

USA zuid-californië

arny was er (tot 27 apr 2009) Gepost op 29 okt 091 reacties

[b]zondag 19 apri
weer terug naar Californië[/b]

Sorry, maar vandaag even geen foto's. We hebben zowat de hele dag op de highway gezeten en dat was afzien! Voor het eerst hebben we hier in de States de halve dag in de file gestaan!
Maar even beginnen bij het begin... Vanmorgen eerste even uitgeslapen (9 uur) en toen nog wat winkels bezocht in Las Vegas. Daarna naar een gigantisch outletcenter net buiten Vegas. Het is ongeveer 5 keer zo groot als die in Roermond. We hebben maar een stukje gedaan, even de Levis store, Converse winkel en wat andere. Niet al te veel gekocht, alleen die Levis 501 voor een spotprijsje konden we niet laten hangen! De Disney winkel voor Caro konden we niet vinden en het werd steeds later en later...

Rond half twee draaiden we dan eindelijk de drukke snelweg op, richting Barstow. Maar al snel bleek dat we geen rekening gehouden hadden met Spring Break Weekend. Iedere Los Angelees was die weekend naar Vegas gereisd om te feesten en nu dus massaal verkaterd weer op de terugreis. Diverse ongelukken en even zo vele files. En da's niet fijn als je in een hete woestijn in zo'n blikje staal met een sukkelvaartje richting de bestemming kruipt...

Toen we uiteindelijk in Barstow aankwamen bleek het een vreselijk klein deprimerend stadje te zijn. Dus weer terug de highway op richting San Bernadino. Vanuit hieruit hadden we morgenvroeg een rit over de Route 66 gepland tot aan Santa Monica aan de Stille Oceaan. Arny wist uit een reisboek dat in San Bernadino zo'n historische wigwam hotel was net als vorig jaar in Arizona.
Maar San Bernadino was groter dan gedacht en aan een goede bewegwijzering doen ze daar niet. Na anderhalf uur gaven we het op. En hebben we ons hotel in Santa Monica gebeld of we wellicht een dag eerder konden komen. Helaas, volgeboekt. Maar de vriendelijke man aan de telefoon wilde wel even bij wat buurhotelletjes informeren of ze nog wel plaats hadden. Na een kwartiertje teruggebeld en een motel zo'n beetje op het strand van Santa Monica gevonden! Voor een prikkie! Welliswaar niet zo luxe als die we de komende twee dagen hebben, maar wie zeurt daarover.
Vervolgens was het nog drie kwartier door een donker Los Angeles voordat we bij het strand aankwamen...
Maar toen we de pier van Santa Monica weer zagen, waren we toch wel blij dat we doorgereden zijn!

Meer op:
http://arnyzona-usa-spring-2009.blogspot.com/

arny Positie 35375 (0 p.) Lid sinds 29-10-2009 Foto's en tips: 293 Blogs: 4 Fans: 16

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
cholla cactus, californië
blogfoto nr. 2
Santa Monica Beach, califonië
blogfoto nr. 3
Joshua Tree Park in bloei
blogfoto nr. 4
Salton Sea, californië
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

USA North-West - Oregon, Seattle, Portland, Noord-Californie
4 1
Gepost op 29 oktober
Verenigde Staten Oregon
USA south-west 2008 - colorado, new mexico, utah, arizona
4 2
Gepost op 29 oktober
Verenigde Staten Colorado
USA south-west 2007 = 4 weken door utah, arizona, nevada
2 0
Gepost op 29 oktober
Verenigde Staten Utah

Reacties bij deze blog

jdevaan

Door: jdevaan • Geplaatst op

Goh, heb ook een keer zo'n idiote drukte mee gemaakt. Dat was met memorial day. Geen kamer meer te vinden in de buurt. Zaten vervolgens meer dan 80 mijl verder dan we wilden zitten.
Afijn, leuk verhaal.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.