4 bijzondere zonvakanties voor elk budget image
Vellah

4 bijzondere zonvakanties voor elk budget

Het is tijd om jezelf in het zonnetje te zetten. Doe alvast inspiratie op met deze hotlist van bijzondere zonbestemmingen, ver weg en dichtbij én voor elk budget.

Onbekende noordkust van Californië

De stranden in het zuiden van Californië genieten wereldfaam, maar krijgen ook massa’s toeristen te verduren. Hun noordelijke tegenhangers zijn in verhouding terra incognita: afgelegen, woest en vrijwel leeg. De spectaculaire kustweg California State Route 1 voert er, met de nodige bochten, naartoe. Even ten noorden van San Francisco ligt al het brede zandstrand Stinson Beach. Maar rijd even verder en je komt in ongerepte natuur terecht. Bijvoorbeeld uitgestrekte bossen met kustmammoetbomen − de hoogste bomen ter wereld − en afgelegen baaien met een enkel vissersdorpje. Een must is een trektocht door de King Range, een bergketen die grenst aan zwarte stranden van vulkanische oorsprong.


  Op Caribische ontdekkingstocht in Colombia
Aan de Caribische kust van Colombia wachten fabelachtige stranden die direct aan de jungle grenzen. Neem vanuit Taganga, een gehucht in de omgeving van de stad Santa Marta, de speedboot langs de ruige kust naar Nationaal Park Tayrona. Je kunt hier de met jungle begroeide bergen verkennen en vervolgens uitwaaien op de hagelwitte palmstranden. Huur een tentje tussen het groen. Wil je meer luxe, overnacht dan in Ecohabs, fraai vormgegeven lodges met zeezicht en hotelservice.

Je eigen onbewoonde eiland op de Malediven

Altijd al eens Robinson Crusoe willen spelen? Boek een vakantie naar de Malediven. Het enige wat je moet doen is checken of je resort in de buurt ligt van een van de vele onbewoonde eilanden in de archipel. Bootje huren, picknickmand mee, kleding uit en schipbreukeling spelen maar! Zorg ook dat je eiland een goed huisrif heeft dat eenvoudig van de kant bereikbaar is. Dan kun je maximaal genieten van het uitbundige onderwaterleven, waaronder rifhaaien, schildpadden en Napoleonvissen.

De minder wilde kant van Tanzania

Negentig procent van alle bezoekers aan Tanzania komt exclusief af op de natuurwonderen van de Serengeti. Zonde, want de vredige Afrikaanse republiek heeft veel meer moois te bieden. Zo kun je na je safariavonturen uitwaaien op een tropisch strand. Sla überpopulair Zanzibar over en strijk neer op de rustige hippie chic noordkust. Bijvoorbeeld in een van de lodges bij het dorpje Ushongo, waar de vissers in alle vroegte met hun dhows (traditionele zeilboten) de zee op gaan.

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!