Yosemite National Park veilig voor bezoekers image
Metsu9

Yosemite National Park veilig voor bezoekers

Het Yosemite National Park in Californie blijft gewoon open ondanks het hantavirus. Volgens de organisatie van het park is de kans op besmetting zeer klein en hoef je je plannen om het park te bezoeken dus echt niet opzij te schuiven.



'Zolang het publiek in de buitenlucht blijft kan er vrijwel niets gebeuren.' Aldus de woordvoerdster van het National Park. Op de website staan wel een aantal tips om besmetting te voorkomen, zoals het dragen van een mondkapje en wordt geadviseerd om niet op de grond te slapen.

Het virus kan alleen worden overgebracht op mensen door het speeksel en uitwerpselen van de hertmuis. Wanneer je de stofdeeltjes van de opgedroogde ontlasting inademt kun je besmet raken. In een kleine, matig geventileerde ruimte, zoals een tent, is de kans op besmetting groter.

De 91 hutten die mogelijk besmet zijn geraakt met het virus zijn meteen gesloten en worden pas geopend zodra ze weer 'virusvrij' zijn. Er zijn op grote schaal muizenvallen geplaatst in het park om de kans op besmetting kleiner te maken. Er wordt in het hele park gecontroleerd op het hantavirus om eventuele uitbreiding in de gaten te houden.

Er zijn in totaal ongeveer 10.000 kampeerders die mogelijk besmet kunnen zijn geraakt met het virus. Daarvan zijn er 54 Nederlanders, zij worden allemaal benaderd door de GGD om de sypmtomen van het virus in de gaten te houden. Acht Amerikanen zijn al ziek geworden van het virus en drie daarvan zijn overleden.

Voor meer informatie:www.yosemitepark.com

Foto door: cvanbaar.reisreporter.nl

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief