Verenigde Staten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Wat er écht gebeurde aan boord van United Airlines

Gepubliceerd: 19 apr 2017
0

Het filmpje over de mannelijke passagier die hardhandig werd verwijderd uit een United Airlines-vliegtuig houdt de gemoederen al ruim een week bezig. Dit is wat er écht gebeurde...

Columbus Travel
Columbus Travel


United Airlines is al vaker in opspraak geweest (Foto: Tomás Del Coro, Flickr)

De uitzetting was het gevolg van een overboeking. Nu is dit op zich niks bijzonders, want vliegmaatschappijen kampen wel vaker met overboekte toestellen. Maar in dit geval moest de passagier in kwestie plaats maken voor extra personeel. Dit personeel was niet werkzaam tijdens de vlucht maar moest meeliften naar Chicago, waar ze nodig waren voor een andere vlucht. Je kunt je natuurlijk afvragen hoe correct het is om passagiers te ‘dumpen’ ten behoeve van overbodig personeel. Een veel geuit kritiekpunt is dan ook dat United Airlines er alles aan had moeten doen om de man te compenseren, bijvoorbeeld met een flink geldbedrag of een reischeque. Het was immers hún fout.

Politieagenten

Wat opvalt is dat de agenten die de hardhandige uitzetting uitvoerden er in eerste instantie goed vanaf kwamen. Want laten we niet vergeten dat het de agenten waren die de situatie deden escaleren. Uit de laatste berichten blijkt echter dat alle drie de betrokken agenten zijn geschorst. United Airlines heeft al toegezegd niet langer de politie in te schakelen als er iemand van het vliegtuig verwijderd dient te worden. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Staten artikelen
Handige Tips
Slow travel in the city. Zo onthaast je in 11 wereldsteden

15 aug 2017, Slow travel staat volledig in het teken van innerlijke rust. Je maakt je niet druk om to-dolijstjes met highlights, maar je blijft wat langer op één plek om je te verdiepen in de bestemming en haar bewoners. Wij helpen je op weg in elf wereldste...

0
Bizar
San Francisco ontsnapt aan grootste vliegramp ooit

04 aug 2017, We maken allemaal wel eens een vergissing. Maar dit foutje van twee Canadese piloten had honderden mensen het leven kunnen kosten. Nog geen maand geleden ontsnapte de luchthaven van San Francisco op het nippertje aan de grootste vliegramp ooit!

0
Reisnieuws
10x de coolste rooftopbars van de wereld

08 jul 2017, Cocktails, mooie mensen en spectaculaire uitzichten. What’s not to like?! Rooftopbars schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wij selecteerden de indrukwekkendste.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.