Man brengt vlucht door op wc image
Tammy85

Man brengt vlucht door op wc

Een man uit New York eist twee miljoen dollar van luchtvaartmaatschappij JetBlue omdat hij, naar eigen zeggen, gedwongen werd een vijf uur durende vlucht op het toilet door te brengen.

Vol
Toen Gokhan Mutlu arriveerde om zich in te checken voor zijn vlucht van San Diego naar New York, werd hem verteld dat de vlucht vol was. Toch mocht hij mee, nadat een stewardess hem vrijwillig aanbood haar stoel te nemen. Zijzelf kon plaatsnemen in een zogenaamde jumpseat, een vrij zitje in de cockpit.

Boze piloot
Echter, anderhalf uur later werd Mutlu wakker gemaakt door de piloot, die hem vertelde dat de stewardess haar stoel terug wilde; ze vond haar jumpseat niet comfortabel genoeg. Mutlu stelde nog voor om zelf in de jumpseat plaats te nemen, maar de piloot gaf hem te kennen dat deze enkel en alleen voor personeel bedoeld is. Ook liet hij hem weten dat er niets anders opzat dan plaats te nemen op het toilet. Toen Mutlu aangaf dit niet te willen, vertelde de piloot Mutlu boos dat hij dankbaar zou moeten zijn dat hij überhaupt op deze vlucht mee had gemogen.

Rechtszaak
In de New York Post laat Mutlu weten zich beschaamd en vernederd te voelen. Ook vertelde hij tijdens het proces dat afgelopen vrijdag plaatsvond, dat hij tijdens turbulentie extreme angst ervoer toen hij zonder riem op het toilet zat. De afloop van de rechtszaak is nog niet bekend.