Onthulling ruimteschip toerist image
Indian

Onthulling ruimteschip toerist

Eindelijk is hij voor iedereen zichtbaar. De SS2, het eerste ruimteschip van Virgin voor toeristen. De constructie van het voertuig is begonnen in 2007 en wordt vandaag officieel aan het publiek getoond.

Arnold Schwarzenegger, de gouveneur van Californië en zijn collega Richardson van New Mexico, dopen de SS2 vandaan op het Mojave Air and Spaceport. Daar zal het schip ook voor het eerst te zien zijn voor het publiek.

Testvluchten

De vliegmaatschappij van Virgin wil graag de eerste ter wereld zijn die ook buitenaardse reizen gaat aanbieden. De SS2 is een vervolg op de SS1, het eerste ruimteschip waarmee Virgin testte of ook de 'gewone burger' de ruimte in kan. Met de kennis van die testvluchten is er verder gebouwd aan de SS2.

Moederschip

Het nieuwe commerciële ruimteschip kan zes passagiers en twee piloten de ruimte insturen. De SS2 wordt gekoppeld aan het WK2 moederschip, die het ruimteschip in de toekomst de ruimte in zal brengen tot 16 kilometer hoogte. Daarna drijft het voertuig volledig op de eigen motoren. Boek alvast je eigen ruimteticket op Virgingalactic.com.



Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.