Gluren bij polygame buren image
Koenthal

Gluren bij polygame buren

De mormonen in de Verenigde Staten dulden doorgaans geen pottenkijkers. Maar hoe heimelijker hun bestaan, hoe interessanter het wordt voor de buitenwereld. Reden voor een kerkgroep om een zakcentje bij te verdienen, met een polygamietour.

De mormoongemeenschappen trekken al jarenlang de aandacht: van publieke ophef een paar jaar geleden, toen bleek dat jonge meisjes uitgehuwelijkt werden aan oudere mannen die al meerdere vrouwen bezaten, tot de populaire televisieserie Big Love, dat handig op de hype inspeelde.

Kijkje in de keuken

Nu hoef je je interesse niet meer te bevredigen via de televisie, maar krijg je de kans om zelf een kijkje in de keuken te nemen. Dragen ze echt prairiejurken en lange vlechten? Is make-up verboden? En waarom hebben mannen meer dan één vrouw? Al je vragen worden beantwoord tijdens de Polygamy Experience.

Vier uur durende tour

De kerkgemeenschap wil toeristen inzicht geven in de grootste en meest afgezonderde polygame groep van de Verenigde Staten. Tijdens een vier uur durende tour door de steden Colorado City, Arizona en Hildale (Utah) leer je alles over de bijzondere gemeenschap.

Vredelievende mensen

De locals zelf voelen zich niet erg op hun gemak bij buitenstaanders. De mormonen zijn vaak onder vuur genomen voor hun levenshouding. De beruchte leider , Warren Jeffs, is twee jaar geleden veroordeeld voor polygamie en vermeende aanranding. Toch hopen de touroperators het publiek te kunnen laten zien dat polygamisten eigenlijk vredelievende mensen zijn.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.