Verenigde Staten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Florida geteisterd door pythons

Gepubliceerd: 24 jul 2009
0

Duizenden Birmese tijgerpythons vinden hun weg in de Everglades, een beschermd natuurgebied in Florida en topattractie voor menig toerist. Volgens schattingen kronkelen al meer dan 150.000 van de gevaarlijke slangen rond in het gebied.

De pythoninvasie is begonnen met een uitbraak zeventien jaar geleden. Toen ontsnapte een aantal van de slangen uit een lokale dierenwinkel. Inmiddels is de pythongroep uitgegroeid tot een plaag en hebben de autoriteiten toestemming gegeven om op de beesten te jagen. Jagen is volgens experts echter moeilijk, aangezien slechts 5% van alle slangen ooit gezien wordt.

Birmese moordenaar

Desondanks is het van belang de Birmese pythons zo ver mogelijk uit te roeien. De sterke groei van van de slangen tast namelijk het unieke en delicate ecosysteem van het park aan. Gevaar voor de vele toeristen die het gebied bezoeken is ook aanwezig. Dit werd twee weken geleden nogmaals bevestigd, toen een peuter werd doodgewurgd door een Birmese killer.

Nijlvaranen

Nijlvaranen vormen ook een steeds groter probleem in de Everglades. Voor de varanen geldt evenzo dat ze uit terrariums zijn ontsnapt. De hagedissen worden tot 2,5 meter lang en vormen net als de tijgerpythons een gevaar voor mensen.

Toerisme Everglades

Hoe leuk is het nog om door een subtropisch moeraslandschap vol kwaadaardige beesten te varen? Iedereen die al geboekt heeft, hoeft geen boottochtjes te cancelen. Reizigers wordt niet afgeraden het gebied te betreden. Toch is het zeker verstandig de armen en benen binnenboord te houden!

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Staten artikelen
Video
Columbus-clip: met ons team mee beestjes kijken in Yellowstone

22 okt 2017, Oké, het wereldberoemde Yellowstone National Park ligt grotendeels in buurstaat Wyoming. ‘Maar als we tóch in de buurt zijn, dan wippen me maar even langs,’ dachten onze reporters Lars Anderson en Malou van Breevoort tijdens hun camperreis d...

0
Goedkoop reizen
Met deze 4 tips ga je spotgoedkoop naar het theater

21 okt 2017, Met een beetje research en flexibiliteit kun je tegen flinke kortingen naar de beste musicals, toneelstukken en opera’s in bijvoorbeeld het New Yorkse Broadway of de Londense West End.

0
Bizar
Op je telefoon tijdens het eten? Eruit! 5x strenge restaurantregels

20 okt 2017, Wereldwijd zijn er dineertrends aan het ontstaan die de focus weer op het eten moeten leggen in plaats van op randzaken. Zo word je er bij restaurant Petit Jardin in het Franse dorpje Saint-Guilhem-le-Désert zonder pardon uitgeschopt als je je te...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.