Verenigde Staten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Puber breekt zeilrecords

Gepubliceerd: 17 jul 2009
0

De Amerikaanse Zac Sunderland is amper 17 jaar maar heeft zijn eerste reis rond de wereld er al op zitten. Met zijn solo-zeiltocht heeft hij een nieuw record gevestigd: hij mag zich de jongste avonturier ooit noemen die deze prestatie heeft kunnen voltooien.

Op 14 juni 2008 vertrok Zac op 16-jarige leeftijd vanuit de havens van Los Angeles om de reis van zijn leven te maken. Dertien maanden later keerde hij in diezelfde haven terug, maar nu onder grote publieke belangstelling.

Satellietverbinding

Sunderland's reis telden in totaal 28.000 zeemijlen (51.860 kilometer). Tijdens zijn tocht kreeg hij te maken met technische problemen, hevige stormen, aanvallen van haaien en naderende piraten. Familie en vrienden van de jonge zeiler hebben zich gelukkig niet al te grote zorgen hoeven maken. Sunderland stond namelijk via een satellietverbinding voortdurend in contact met het thuisfront.

Guiness Book of Records

Met zijn buitengewone prestatie heeft Sunderland de Australiër Jesse Martin uit de boeken verdrongen. Martin was 18 (en 41 dagen) toen hij de wereld rond zeilde. De vraag is echter hoe lang Zac dit record zal behouden. Er zijn namelijk meerdere jongelingen in de race om deze titel. Op het moment zeilt een Britse tiener in zijn eentje rond de wereld, hij is een paar maanden jonger dan de Amerikaan.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Staten artikelen
Video
Columbus-clip: met ons team mee beestjes kijken in Yellowstone

22 okt 2017, Oké, het wereldberoemde Yellowstone National Park ligt grotendeels in buurstaat Wyoming. ‘Maar als we tóch in de buurt zijn, dan wippen me maar even langs,’ dachten onze reporters Lars Anderson en Malou van Breevoort tijdens hun camperreis d...

0
Goedkoop reizen
Met deze 4 tips ga je spotgoedkoop naar het theater

21 okt 2017, Met een beetje research en flexibiliteit kun je tegen flinke kortingen naar de beste musicals, toneelstukken en opera’s in bijvoorbeeld het New Yorkse Broadway of de Londense West End.

0
Bizar
Op je telefoon tijdens het eten? Eruit! 5x strenge restaurantregels

20 okt 2017, Wereldwijd zijn er dineertrends aan het ontstaan die de focus weer op het eten moeten leggen in plaats van op randzaken. Zo word je er bij restaurant Petit Jardin in het Franse dorpje Saint-Guilhem-le-Désert zonder pardon uitgeschopt als je je te...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.