Octopus slechte loodgieter image
Marieke1983

Octopus slechte loodgieter

Met z’n acht tentakels zou je denken dat het een handige klusser is, maar een octopus in het Santa Monica Pier Aquarium in Californië heeft waarschijnlijk acht linkerarmen. Afgelopen donderdag liet deze bandiet het bezoekerscentrum onderlopen door een scharnier los te draaien en een leiding te verplaatsen.

De octopus kreeg het voor elkaar de pijp die vers zeewater naar het inktvissenverblijf aanvoerde te verplaatsen naar buiten de tank. Bijna 800 liter water stroomde op de vloer van het bezoekerscentrum, die in de ochtend weer droog moest zijn voor een buslading schoolkinderen.

Kleintje
Hoewel de octopus niet groter is dan een onderarm, wist hij toch alle werknemers van het Aquarium op donderdagochtend aan het dweilen te zetten. Het inktvissenverblijf is boven het strand gebouwd, maar de recent aangelegde speciale vloer is niet berekend op de afvoer van zo veel water.

Einstein
De dader heeft overigens nog steeds geen naam. Van octopussen is bekend dat ze van alle ongewervelde dieren het meest intelligent zijn. Bovendien hebben ze een uitstekend geheugen. Verzorgers van het aquarium hebben voor de zekerheid de gewraakte pijpleiding vastgezet met haken en tape. Bij zijn volgende zelfmoordpoging zal de handige Harrie dus zijn gereedschapskist van zolder moeten halen.

Bekijk ook dit filmpje over de overstroming:



Weet jij een leuke naam? Reageer hieronder!