Arizona foto's & tips

de Coal Mine Canyon (een verborgen juweeltje)

Ik heb al een blog gewijd aan dit bijzondere natuurverschijnsel dat zich qua schoonheid zeker kan meten met Bryce Canyon of Cedar Breaks. Het is echter geen Nationaal Park of Monument, dus ontbreken er een visitor center en gemarkeerde wandelpaden. Je zult er zelf je weg in moeten vinden en zelf moeten bepalen of je een afdaling aan durft.

De Coalmine Canyon kun je via twee kanten bekijken. Beiden zijn ze heel divers. Dus ik zou aanraden om beiden te doen. Trek er gerust een halve dag voor uit en als je af wilt dalen langer. Je kunt er met een normale auto komen, maar voor de ‘achterkant’ is een high clearance niet vereist maar wel makkelijk.

Je vind de Coal Mine Canyon in Arizona, 16 mijl ten zuiden van Tuba City langs weg 264. Bij mijlpaaltje 337 zie je in de verte een windmolen in het vlakke landschap staan. Je neemt daar de onverharde afslag (linksaf) en rijd een kleine kilometer verder. Je komt dan bij een parkeerplaats met betonnen picknick tafels.
Hier kun je in beide richtingen een heel stuk langs de canyonrand wandelen en hebt dan de meest fantastische uitzichten , diep de 3 mijl lange canyon in en op de bizarre rotsformaties en hoodoo’s.

Als je naar het plateau onder de picknickplaats loopt kun je via een heel smal en stijl paadje in de Canyon afdalen. Het lijkt eng, maar dat valt wel mee. Ik heb het zelf wel gedaan en het voegt zoveel toe om vanaf de bodem omhoog te kijken en in de zijdalen te wandelen! Je moet beslist genoeg water meenemen, want het kan hier moordend heet worden.

Zelf vind ik de canyon vanaf de ‘achterkant’ het mooiste. Daarvoor rijd je een kleine 4 mijl verder en neemt ook daar aan de linkerkant de onverharde afslag. Deze weg kun je mijlen ver afrijden.
Je rijdt als het waren tussen twee canyons door. Links de Coal Mine Canyon, rechts de Ha Ho No Geh Canyon. Beiden zijn prachtig. Er zijn geen parkeerplaatsen of faciliteiten. Maar meestal tref je hier niemand. Je zet je auto iets aan de kant op de plaatsen waar je de uitzichten ziet en wandelt dan naar de canyonrand toe.
Het landschap is adembenemend mooi en de uitzichtpunten verschillen heel erg in kleur en vorm.

Info over deze foto met tip

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Arizona inspiratie

De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Col...

>>

Waar de meeste mensen als ze de kans krijgen The Wave te bezoeken dit in de zomer doen (lees: heel warm!), hebben wij dit fantastisch mooie tafereel in de wi...

>>

Tijdens de fotografietoer door Antilopcanyon had onze gids een verrassing in petto een zandval. De combinatie van kleuren en vormen zorgen voor een fantastis...

>>

13 reacties bij foto met tip "de Coal Mine Canyon (een verborgen juweeltje)"

roosje64

Door: roosje64 • Geplaatst op

Weer zo'n goede tip! Hoe plaats je overigens die links naar andere websites?

doppie

Door: doppie • Geplaatst op

Gaat bij mijn favorieten.
Super tip, reisinfo, link naar foto's en blogs, goed geschreven, daar houd ik van.

herman m

Door: herman m • Geplaatst op

Lijkt me een schitterend plekje.

Bowral

Door: Bowral • Geplaatst op

Deze houden we erin!

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Geweldig, goede beschrijving!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.