Arizona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Arizona image

Het gele monster.

Arizona
Verenigde Staten
Dianethone

Het gele monster.

Het gele monster stond te wachten,rustig,zeker van zichzelf,vooral zeker van ons....want ja,we hadden niet voor niks een ferm bedrag opgehoest om aan boord van dit tuig te mogen stappen..alhoewel 'stappen'een understatement is,klimmen is een beter woord,wat mij betreft altans! Peter,de Canadees met de lange benen had geen moeite om in de hoog op zijn wielen staande Hummer te geraken.

Onze chauffeur-gids kwam eraan,stelde zich voor als "Rick"hees zich ook aan boord en met een diepe grom werd de Hummer wakker!
Eerder werd Hummer in het leven geroepen als burger versie van de Humvee die dan weer ontwikkeld was op vraag van de Amerikaanse overheid die voor het leger een all round voertuig nodig had.

Beroemd als het ultieme off road vehikel ging het met een gezapig gangetje over de highway,de vijf passagiers ontspannen keuvelend,het had een gewone tourbus kunnen zijn....totdat het doel in zicht kwam! Zover je kon zien een golvend,zanderig landschap afgewisseld met flinke rotspartijen,hier en daar een schrale struik en de nodige sage brush. Moordend heet! Alles behalve een weg of zelfs een spoor...niks...!! Wel mooi! Heel erg Arizona!

De Hummer stortte zich in het landschap,bonkend,schuddend,op en neer springend...een stofwolk achterlatend om 'u'tegen te zeggen(het zal wel niet erg milieu vriendelijk geweest zijn!) en vooral onvervaard! Diep zand? Geen probleem! Rotsige bodem? Phoe,daar verminder je zelfs geen vaart voor! Een hellingkje van 42°? Who cares?Op twee wielen? Moet kunnen!!

Wij,de passagiers keuvelden niet meer....het was eerder kwestie om je schrap te zetten teneinde de schokken op te vangen en je hoofd niet te stoten want erg veel ruimte was er niet op de achterbank.Zo ging dat verscheidene mijlen door,zelfs met nog wat meer tempo nadat de Canadezen hadden verkondigd dat ze in de namiddag nog een andere afspraak hadden.

De helling van 42° kwam eraan en dat was pas spannend! Op de achterbank zittend/hangend zag je niks anders dan de strakblauwe lucht.Rick reed de hummer heel voorzichtig omhoog,stukje bij beetje klom het voertuig de rots op tot boven en daarna ging het,even voorzichtig terug naar beneden.Een ware opluchting om daarna terug op de normale grond te staan!

En dan waren we gearriveerd,Secret,Staircase en Passage canyon lagen voor ons met weer andere uitdagingen maar daar hadden we nog geen idee van...

Wordt vervolgd.
ps: www.hummeradventures.net hebben als enige de toelating om dit gebied te betreden,het is hen toegestaan door de Navajo Nation Parks and recreation.

Foto's

d7178.jpg
d7178.jpg
Dianethone
cbeba.jpg
cbeba.jpg
Dianethone