Alaska

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Jagende bultruggen in de Kenai Fjords

Alaska,
Verenigde Staten


Kenai Fjords National Park in Alaska.
Hier hebben we Northwestern Fjord Cruise gedaan, een cruise van negen uur naar de majestueuze noordwestelijke Fjorden met verschillende gletsjers. Deze cruise gaat veel verder dan andere dagelijkse tours. Na een paar uur varen kom je op het gedeelte waar geen andere schip komt. Dus heerlijk afgelegen!

Deze bultrugwalvissen op de foto waren aan het jagen op verse vis, De kapitein vertelde dat we goed op moesten letten als we de vogels op een bepaalde plek dicht boven het water zagen. Van onder het water kwamen de bultruggen zo omhoog en dreven de vis in cirkels. Wij werden dus geholpen door de vogels om de bultruggen te lokaliseren en de vogels werden door de bultruggen geholpen aan een makkelijk, lekker maaltje vis.

Ongelofelijk zo mooi. Mijn hart gaat er nog steeds sneller van kloppen als ik hieraan terugdenk! En wanneer je in de gelegenheid bent kan ik echt iedereen aanraden deze cruise te boeken. Het is duur, zo'n $190 pp, maar echt onvergetelijk!
http://www.kenaifjords.com/

Niet alleen bultruggen zagen we deze dag maar ook zeeotters, een groep orka’s die vlak bij de boot uit het water omhoog sprongen, papegaaiduikers, schitterende fjorden, zeehondjes die op ijsschotsen lagen te rusten en machtige gletsjers.....