Alaska reisblogs

Into the wild

arjenenlucas was er (tot 20 jul 2010) Gepost op 28 nov 103 reacties

In het voorjaar van 1992 liep een jongeman van een gegoede familie de wildernis van Alaska in. Hij overleefde een aantal maanden maar is uiteindelijk gestorven van uitputting en ondervoeding. Zijn levensverhaal is door de journalist Jon Krakauer opgeschreven en recentelijk ook door Hollywood verfilmd: Into the Wild. Op weg naar Alaska lezen we allebei dit boek.

Op slechts enkele kilometers verwijdert van de plek waar de jongeman zich heeft overgeleverd aan de grillen van de natuur trekken ook wij de wildernis in. Onze bestemming is het uiteinde van het Denali National Park, gelegen in het hart van Alaska. We laten ons camperbusje achter en kamperen met de tent op de toendra aan het Wonder Lake, gelegen aan de voet van de Mount McKinley, met bijna 6200 meter de hoogste berg van Noord-Amerika en door zijn ligging nabij de poolcirkel bijna geheel gevat in sneeuw en ijs. Zeer indrukwekkend is de verticale wand van de berg, die vanaf de laaggelegen toendra bijna 5,5 kilometer voor onze kamperplek oprijst. En we hebben geluk met het schitterende weer, want de berg is bijna altijd in wolken gehuld. Het is één van die tien dagen van elke zomer, verzekerd de 86-jarige, kwieke en energieke campground host ons. Dus geen uitzicht verhullende wolken, maar helaas wel nietsontziende muggenwolken. Het op de valreep aangeschafte hoofd omhullende netje blijkt hier een absolute noodzaak. Toch sneuvelen er die nacht door ons toedoen vele muggen. Tja, in de wildernis is het soms een strijd op leven of dood!

arjenenlucas Positie 29970 (0 p.) Lid sinds 12-07-2009 Foto's en tips: 35 Blogs: 16 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Mount McKinley, de hoogste berg van de VS in Denali NP
blogfoto nr. 2
Alaska pur sang: een eland in Wonder Lake, Denali NP
blogfoto nr. 3
Alaska Range, Denali NP Nabij de poolcirkel duren de zonsondergangen zeer lang...
blogfoto nr. 4
Polychrome Pass, Denali NP
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Buddha in Medellín
3 0
Gepost op 02 oktober
Colombia Medellin
In de sporen van La Niña
3 1
Gepost op 30 september
Panama Pacifische kust
Pretpark "Cost Rica"
3 1
Gepost op 16 september
Costa Rica

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Ik had het boek gelezen toen ik terug kwam uit dit gebied, zeker aan te raden. Bij ons was er lichte smog, deze foto's zien er dan ook perfect uit. mvg, <a href="http://bouwsteentjes.nl">ondervoeding</a>

Hermine

Door: Hermine • Geplaatst op

Ik heb het boek gelezen en de film gezien van het avontuur van deze jongeman. Moet indrukwekkend zijn geweest dit gebied bezocht te hebben in de wetenschap wat er met hem is gebeurd. Mooie foto's!

dianethone

Door: dianethone • Geplaatst op

Wat hadden jullie geluk zeg,zo'n mooie foto's van Mount Mc.Kinley is niet evident!! Wij hebben één keer ook dat geluk gehad !!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.