Alaska reisblogs

de laatste Wildernis 2

Jelle51 was er (tot 10 aug 2006) Gepost op 04 mrt 108 reacties

Zoals alle dagen vroeg op, we nemen ons ontbijt mee, die we een avond van te voren hebben klaar gemaakt. We hebben geen tijd te verliezen, want we moeten de shutle bus halen die ons diep het Danali N.P binnen brengt. Wij hebben een 8 uur durende excursie geboekt. Het park is 25.000 vierkante kilometer groot, en herbergt de hoogste berg van Noord Amerika “Mount Mc Kinley” op de hellingen groeien 430 soorten bloeiende planten, maar de grootste attractie is het wildleven. Er is maar één weg van 150 km. Waarvan alleen de eerste 23 kilometer open is voor toerisme.

Opgewonden als kleine kinderen die op schoolreisje gaan vertrekken we, er komen veel toeristen naar Danali, maar wij hebben geluk, er zitten bijna geen mensen in de bus, zo kunnen we aan beide kanten gemakkelijk fotograferen. We zijn nog maar net onderweg, als er een kudde kariboes voor ons de weg oversteken. De mannen hebben mooie geweien en ze grazen rustig voort. Voor de eerste keer klikken de fototoestellen. Overal zien we hoenders lopen met kuikens en de talloze grondeekhoorns kijken nieuwsgierig boven het gras uit. Op de achtergrond majestueus de Mount Mc Kinley met zijn eeuwige sneeuw.

We rijden erg langzaam en dan na twee uur vanuit de cabine: on your left side three Grizzly beers. Grote opwinding, onze eerste beren en ja aan de linkerzijde van de bus de beren, een moeder met twee jongen het is OOOHH en klik, klik, klik, klik gaan de fototoestellen. Wat een belevenis Grizzly's in het wild, de dieren trekken zich niets van ons aan. We krijgen uitgebreid de tijd om de beren te observeren. Zij eten rustig verder van de bessen, die nu rijp zijn. We zien even later nog een paar beren en ook deze worden weer uitgebreid op de kiek gezet. We vervolgen onze reis, ik zie buiten elanden voorbij trekken met hun enorme geweien sjokken ze door de rivierbedding, Wat is hier veel wild en ik geniet.

Om twaalf uur is het lunchtijd en stappen we uit de bus, deze rijd verder maar dat geeft niet want er rijden meer bussen en je kan op en af stappen waar je wilt. We hebben een lunchpakket gekregen in de bus en gaan lekker op een bankje zitten, de zon schijnt wel niet maar het is ook niet koud. Plotseling zie ik iets op de berg en door mijn verrekijker zie ik dat het schapen zijn, de zogeheten Dall schapen met hun lammeren. Het is te ver weg om te fotograferen. We zien een bus aan komen en stappen weer op. Dan na een half uur WOLVEN!! We zien twee jonge wolven in een drooggevallen rivierbedding, het zijn twee jonge wolven die met elkaar aan het ravotten zijn. En de fototoestellen gaan weer klik,klik,klik. Mijn dag kan niet meer stuk, wat hebben wij een geluk.

We willen gaan wandelen en dat kan, als je er maar voor zorgt dat je niet alleen aan de wandel gaat en wij gaan op pad met onze reis vrienden. Het landschap is prachtig overal bloeien bloemen en op sommige plekken is het helemaal paars van het bloeiend fireweed, een veel voorkomende plant in Alaska. Het is bijna allemaal lage vegetatie maar overal bloeit wat. We lopen ongeveer een uur en stappen op de bus die ons verder brengt naar Wonder lake ons einddoel. Ook hier is het weer genieten van Grizzly beren maar de fototoestellen klikken nu wat minder. Het begint te regenen en we gaan terug naar de uitgang van het park. We zijn erg moe en dan moeten we ook nog het eten klaar maken. Gelukkig zitten we op een mooie campsite waar we binnen kunnen eten en waar we een douche kunnen nemen. Wat een luxe na zo'n perfecte dag morgen gaan we fietsen en daarna gaan we weer naar een volgend hoogtepunt de Kenai Fjord cruise. Maar dat komt in het vervolg.

Jelle51 Positie 92 (17890 p.) Lid sinds 09-06-2008 Foto's en tips: 2212 Blogs: 38 Fans: 37

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Mount Mc. Kinley
blogfoto nr. 2
Kariboe
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Koppensnellers en koude voeten in Nagaland
4 14
Gepost op 14 augustus
India Noordoost India
Reis door Arunachel Pradesch 2
3 10
Gepost op 28 maart
India Noordoost India
Tocht door Arunachal Pradesh
4 10
Gepost op 27 februari
India Noordoost India

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Toch net even iets anders dan de Beekse bergen vermoed ik. Gaaf hoor allemaal, klik klik klik, haha.
Je verbazing en genieten komt terug bin je verhaal. Toptocht zo te lezen.

dereizigers

Door: dereizigers • Geplaatst op

Mooi en uitnodigend verhaal...

mama-afrika

Door: mama-afrika • Geplaatst op

zit er weer helemaal in. En wauw, wolven!! Had het leuk gevonden daar een foto van te zien staan hierboven. Wat een bijzondere ontmoeting. Alaska lijkt me erg mooi Jelle!

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

Deze blog klinkt als een uitnodiging om ook eens naar Alaska te gaan!

dianethone

Door: dianethone • Geplaatst op

Drie keer hebben wij de Denali trip met de shuttle gemaakt,2 keer in de gietende regen,dan ben je eraan voor je moeite maar de derde keer met stralende zon,dan is het genieten....ik wil zo terug !!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.