Alaska reisblogs

Zijn laatste wens!

Leeu was er (tot 19 aug 2009) Gepost op 22 jan 1015 reacties

Stel je de plaats voor waar alleen wederzijds respect je scheidt van Grizzlyberen. Ongerepte natuur en alleen per vliegtuig bereikbaar. Je ziet beren vissen, ruzie maken om de beste visplek en om de vis. Jonge beren leren vissen. Deze dag is onvergetelijk en blijft je hele leven bij omdat het zo indrukwekkend is.
Dat wilde ik meemaken.
Bij aankomst ontmoette wij onze groepsgenoten waarvan Bill er direct uitsprong. Bil vertelde ons dat hij 82 jaar oud was, uit New York kwam en dat voor dat hij dood ging dit avontuur wilde meemaken. Bill straalde bij het idee al. Hij had zich er zo op verheugd om oog in oog met de Grizzlyberen te staan, dat hij er zelfs van droomde. Bill was het jaar daarvoor ziek geweest en zijn gezondheid liet hem in de steek. Hij wilde nog maar 1 ding en dat was Grizzlyberen zien.
Iedereen hielp Bill en vertroetelde hem. Van zijn laarzen aantrekken tot hem overeind helpen. Bill werd geholpen met uit het vliegtuig te klimmen. Het looptempo werd aangepast aan Bill. Bill straalde en genoot ademloos.
De Grizzlyberen lieten zich van hun beste kant zien en ze kwamen in grote getalen langs en heel dichtbij. Net alsof ze wilde zeggen: Kijk maar goed Bill.
Deze dag werd onvergetelijk en blijft mij zeker mijn hele leven bij vanwege de Grizzlyberen en vanwege Bill. Bill liet zien dat als je echt iets wilt zien je ervoor moet gaan!

Leeu Positie 11 (94152 p.) Lid sinds 20-11-2008 Foto's en tips: 5323 Blogs: 9 Fans: 38
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Buddha waardig!
2 5
Gepost op 07 februari
Birma Yangon
Koninginnedag!
0 2
Gepost op 03 april
Uganda Kampala
Verrekijker!
0 2
Gepost op 18 maart
Ethiopië

Reacties bij deze blog

Annemieke50

Door: Annemieke50 • Geplaatst op

Prachtig om mee te maken, zowel de Grizzly's als het verhaal van Bill!!

Mathilda

Door: Mathilda • Geplaatst op

Mooi geschreven en mooi avontuur. Als het meezit hopen we dit jaar ook naar Alaska te gaan, want die grizzlyberen willen we ook wel eens van dichtbij, nou niet te dichtbij, maar wel graag live zien.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

En zo maakt Bill misschien wel meer indruk dan de Grizzlies...
Kort, maar een indringende anekdote.

zeester

Door: zeester • Geplaatst op

Geweldig en inderdaad een goeie instelling; geniet ervan zolang het nog kan.

rmkoppen

Door: rmkoppen • Geplaatst op

Wat een prachtig verhaal,lijkt me inderdaad onvergetelijk als je dat mag meemaken, zowel met de beren als de mensen.Wat moet je gaan doen, als je nog maar kort te leven hebt.Het zou mooi zijn als je dan geen grote onvervulde wensen meer hebt.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.