Alaska

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Alaska image

Alaska

Alaska
Verenigde Staten
Leeu

Zijn laatste wens!

Stel je de plaats voor waar alleen wederzijds respect je scheidt van Grizzlyberen. Ongerepte natuur en alleen per vliegtuig bereikbaar. Je ziet beren vissen, ruzie maken om de beste visplek en om de vis. Jonge beren leren vissen. Deze dag is onvergetelijk en blijft je hele leven bij omdat het zo indrukwekkend is.
Dat wilde ik meemaken.
Bij aankomst ontmoette wij onze groepsgenoten waarvan Bill er direct uitsprong. Bil vertelde ons dat hij 82 jaar oud was, uit New York kwam en dat voor dat hij dood ging dit avontuur wilde meemaken. Bill straalde bij het idee al. Hij had zich er zo op verheugd om oog in oog met de Grizzlyberen te staan, dat hij er zelfs van droomde. Bill was het jaar daarvoor ziek geweest en zijn gezondheid liet hem in de steek. Hij wilde nog maar 1 ding en dat was Grizzlyberen zien.
Iedereen hielp Bill en vertroetelde hem. Van zijn laarzen aantrekken tot hem overeind helpen. Bill werd geholpen met uit het vliegtuig te klimmen. Het looptempo werd aangepast aan Bill. Bill straalde en genoot ademloos.
De Grizzlyberen lieten zich van hun beste kant zien en ze kwamen in grote getalen langs en heel dichtbij. Net alsof ze wilde zeggen: Kijk maar goed Bill.
Deze dag werd onvergetelijk en blijft mij zeker mijn hele leven bij vanwege de Grizzlyberen en vanwege Bill. Bill liet zien dat als je echt iets wilt zien je ervoor moet gaan!