Alaska reisblogs

Slachting in Katmai NP

dianethone was er (tot 10 sep 2008) Gepost op 10 jan 108 reacties

Reeds drie keer zijn wij in Alaska geweest,de grootse natuur en de dieren,voornamelijk de grizzly beren,hebben een onvergetelijke indruk nagelaten.
In 2006,onze eerste keer,hadden we een 'bear vieuwing'trip geboekt bij Emerald Air,Chris en Ken Day zijn de bezielde uitbaters.
Het werd een dag die we nooit nog gaan vergeten,met een watervliegtuig vlieg je naar Katmai NP en eenmaal daar,na een gezamelijke 'plasronde'(effe een knop omdraaien!) wandel je een hele dag,gegidsd door Ken en Chris, tussen de grizzlyberen! Chris is biologe en weet een heleboel te vertellen over de beren,hun gedrag,jouw gedrag,voortplanting enz..Deze mensen bieden al jaren deze trip aan zonder ook maar één incident met een grizzly te hebben gehad en wou je boeken,dan moest je er vlug bij zijn!
Helaas is dit nu verleden tijd,in Alaska,waar vroeger elke inwoner een beer mocht schieten in het jachtseizoen,zijn intussen de wetten veranderd!Het juiste hoe en waarom is niet duidelijk maar afgelopen jachtseizoen heeft er een ware slachting gewoed in Katmai! Heel veel van de grote mannetjes en,vooral heel erg,de vrouwtjes, zijn gewoon afgeschoten en de kadavers bleven liggen om alzo nog meer beren aan te trekken en die op hun beurt te schieten!
Omdat Chris en Ken ondervonden dat ze gevolgd werden op hun bearviewing trips en alzo de jagers op het spoor brachten van de beren zijn ze gewoon gestopt met hun tochten.
Een berin krijgt meestal twee cubs,die blijven minstens twee jaar bij hun moeder.Van die twee jongen overleefd er hoop en al één,na die twee jaar jaagt ze de jongen weg en kan ze terug kleintjes krijgen. Dus van een berenexplosie is er geen sprake en is integedeel het gevaar van teruggang van de soort echt niet denkbeeldig!
Je kan er echt niet bij,in de Verenigde Staten hebben ze al zo dikwijls soortgelijke toestanden gehad,buffels die gewoon,om de sport,zo goed als uitgeroeid zijn..mountain lions,heel erg zeldzaam geworden,indertijd kreeg je een premie voor elke gedode cougar,ondertussen blijkt dat die wel nodig waren om het hertenbestand in balans te houden.Wolven,ze werden vervolgd en afgeschoten,nu weet men dat ze nodig zijn om het natuurlijk evenwicht en ga zo maar door...
Ik hoop echt dat ze in Alaska terugkomen op deze verwerpelijke toestand maar ondertussen weet je dat,helaas,geldbejag het wint boven respekt voor de natuur!
En helaas geld dit voor alle delen van de wereld!

dianethone Positie 98 (14658 p.) Lid sinds 24-10-2009 Foto's en tips: 1718 Blogs: 35 Fans: 14

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Emerald Air Service
blogfoto nr. 2
Ken en Chris Day
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

En weer is het jouw schuld....
0 13
Gepost op 19 oktober
IJsland
IJsland ...Een hype??
4 13
Gepost op 29 september
IJsland
Externe voeding uitgevallen.
0 9
Gepost op 04 juni
Frankrijk Elzas en Lorraine

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

ik ben op dit momet in Alaska en het is volop jachtseizoen, als je hier door de mooie natuur loopt hoor je de jagers schieten, en veel pickup auto's zie je rijden met moose achterop die ze doodgeschoten hebben en bij de supermarkt op het prikbord hangen ze trots hun foto's op waar ze opstaan met hun trofee, beren, moose, berggeiten noem het maar op, en het aanbod van bont is hier niet normaal. Echt schokkend.

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Ja verschrikkelijk toch!!!! Dat bewijst weer eens dat Amerikanen dom zijn.....

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Wat een vreselijk verhaal Diane! Je snapt niet dat de overheid zoiets toestaat. Moet heel triest voor jullie zijn geweest om dit zo te hebben zien veranderen!
vr groet
Rein

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

Heb dit verhaal pas ook ergens gelezen. Vreselijk dat dit "mag"!!! Wat kunnen mensen toch DOM zijn!

Hermine

Door: Hermine • Geplaatst op

Hoi Diane wat goed dat je deze blog hebt geschreven. Ik las vandaag in een boek de zin: 'de mens als beest' Voor de dieren een belediging lijkt me want een dier is nooit op een zo'n gruwelijke manier bezig als mensen! En dan zouden wij hersens hebben... Dank je wel voor je blog

Lieve groet, Irma

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.